x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ungureanu, la Berlin - O noua ofensiva diplomatica pe frontul german

Ungureanu, la Berlin - O noua ofensiva diplomatica pe frontul german

de Radu Tudor    |    08 Feb 2006   •   00:00
Ungureanu, la Berlin - O noua ofensiva diplomatica pe frontul german
Corespondenta din Berlin
In cele doua zile ale vizitei la Berlin a ministrului Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a avut loc un tur de forta la toate institutiile Administratiei centrale germane, pentru a convinge de evolutia ireversibila a Romaniei, pentru integrarea in UE.
Primele intalniri au fost cu Markus Ferber, seful grupului parlamentar CSU din Parlamentul European, cu Susanne Kastner, vicepresedinte al Bundestag, apoi cu Volker Kauder, lider al grupului parlamentar crestin-democrat din Bundestag. Au urmat o discutie importanta cu ministrul Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, si o intrevedere cu Matthias Wissmann, presedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.

RATIFICARE DUPA RAPORT. Sussane Kastner a declarat ca Germania va incepe procesul de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei la UE in luna martie si il va finaliza dupa aparitia raportului de la 17 mai, tinandu-se cont de recomandarile acestuia. Doamna Kastner va face o vizita oficiala la Bucuresti la sfarsitul saptamanii. "Sunt convins ca nu dam scepticilor nici un motiv pentru a nu agrea aderarea Romaniei la UE in 2007", a declarat Ungureanu. De altfel, surse diplomatice au afirmat ca numeroase discutii purtate de seful diplomatiei romanesti la Berlin au fost axate in special pe probleme postaderare, ceea ce ne da sperante pentru un vot pozitiv in Bundestag, in mai.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul