x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Alimentele care te pot îmbolnăvi grav

Alimentele care te pot îmbolnăvi grav

19 Feb 2018   •   07:06
Alimentele care te pot îmbolnăvi grav

În foarte multe cazuri, toxiinfecţiile alimentare îţi pot pune viaţa în pericol. E greu să stabileşti cu exactitate care sunt alimentele bune de mâncat şi care sunt cele ce pot cauza probleme grave. Identificarea alimentelor potenţial dăunătoare este, însă, de mare ajutor.

1. Ouă

Vedetele micului dejun, ouăle sunt extrem de periculoase din cauza bacteriei Salmonella. Evită să mănânci alimente care conţin ou crud. Şi ţine minte: ouăle se păstrează la rece, în frigider.

2. Carne

Potrivit rapoartelor, cele mai multe îmbolnăviri au fost cauzate de consumul de carne de pui. Pe locul 2 s-a situat consumul de carne de vită. În general, alimentele crude de origine animală – ouă, lapte, carne – sunt contraindicate. Aşadar, găteşte carnea bine, fierbe ouăle şi laptele, iar astfel vei evita îmbolnăvirile. De asemenea, după ce-l foloseşti, este indicat să speli bine tocătorul de bucătărie cu apă caldă şi puţin detergent de vase, pentru a evita răspândirea bacteriilor, informează feellikecooking.ro.

3. Lapte crud

Laptele crud este laptele care nu a fost pasteurizat, proces care asigură distrugerea bacteriilor. Cu alte cuvinte, acest tip de lapte este cel care ajunge de la vacă direct în pahar. Crud, laptele conţine bacterii ca Salmonella, Campylobacter şi E. coli. Evită, aşadar, consumul de lapte nepasteurizat, mai ales dacă eşti însărcinată sau dacă ai sistemul imunitar slăbit. Antena 3

×
Subiecte în articol: alimente boala ouă carne lapte