x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 alimente care te ajută să mănânci mai puțin

10 alimente care te ajută să mănânci mai puțin

de Andreea Sava    |    02 Dec 2016   •   18:05
10 alimente care te ajută să mănânci mai puțin
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

Adică taie din pofta de mâncare. Trebuie mai întâi, însă, să specific ceva: apetitul exagerat este un semn al gestionării proaste a dietei. Explicația este cât se poate de științifică și am aflat-o din cartea “Și noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?”, a profesorului Gheorghe Mencinicopschi. Și anume că un consum excesiv de produse procesate, care sunt foarte bogate în grăsimi și zaharuri, face ca hormonul responsabil cu senzația de sațietate să fie activ în permanență, producând astfel o continuă senzație de foame.

De asemenea, deshidratarea, stresul, fluctuațiile de greutate și programul de masă dezordonat sunt factori care pot provoca o poftă de mâncare anormală.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să beți mai multă apă. V-am mai spus că, de multe ori, confundați setea cu foamea. Iar soluția este ca, atunci când vă este foame, să beți un pahar cu apă și abia după jumătate de oră să mâncați, dacă vă mai vine.

Apoi să vă faceți un program de mâncat organizat. Iar eu recomand 5 mese: 3 principale și 2 gustări. Găsiți pe acest blog, la categoria “Nutriție”, multe articole care să vă ajute să vă construiți meniuri sănătoase dar și exemple concrete.

Și, în cele din urmă, să vă curățați dieta. Iarăși, găsiți tot aici pe blog postări în care am explicat pe larg ce și cum să mâncați.

Dar există și alimente care ajută la diminuarea poftei de mâncare. Iată 10 exemple... Citește articolul complet ,pe andreeasava.ro

×