x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 înlocuiri simple de ingrediente care fac mâncarea dietetică, sănătoasă dar și gustoasă

10 înlocuiri simple de ingrediente care fac mâncarea dietetică, sănătoasă dar și gustoasă

18 Feb 2018   •   17:41
10 înlocuiri simple de ingrediente care fac mâncarea dietetică, sănătoasă dar și gustoasă

Când vine vorba de cure de slăbire, prima barieră psihologică este cea a renunțării la alimentele care ne produc plăcere sau pur și simplu cu care ne-am obișnuit. Să nu subestimăm obișnuința. Este a doua natură a omului și ne oferă mult confort. Iar confortul este foarte prețios în viața oricui.

Poți, însă, să slăbești fără să-ți dai obiceiurile alimentare peste cap ci doar făcând anumite schimbări. Unele, veți vedea, nici măcar nu vi se vor părea chiar foarte grele. Oricum, niciunele nu sunt ucigătoare.

În foarte multe cazuri, aceste schimbări vor fi tot ce e nevoie pentru a da jos kilogramele în plus. Da, de multe ori cheia unei siluete prea pline sau a unui metabolism lent stă în calitatea produselor pe care le mâncăm. Așadar

Înlocuiți

1. Mezelurile, cu variantele cu maximum 20% grăsime

Da, am zis de multe ori că, dacă vrei să nu ai celulită și colăcei în jurul taliei, nu trebuie să mănânci carne procesată. Unele, însă, sunt foarte gustoase plus că reprezintă o variantă atât de comodă. Alegeți variantele cu maximum 20% grăsime și de calitate. Adică uitați-vă bine pe etichetă la ce conțin. Cu cât mai multă carne, cu atât mai bine. Știu, sunt și scumpe. Evident că există și explicație pentru asta. Chiar și așa, însă, nu exagerați! Câteva feliuțe sunt în regulă. Și vă recomand preferatul meu: salamul de Sibiu.

2. Cârnații din comerț prăjiți, cu cei făcuți în casă la grătar

Dacă tot nu vă puteți abține, faceți-i singuri, acasă, adică fără conservanți și folosiți carne cât mai slabă și dintr-o sursă de încredere. Și puneți-i pe grătar.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×