x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 alimente care combat senzaţia de foame

6 alimente care combat senzaţia de foame

13 Mai 2016   •   19:09
6 alimente care combat senzaţia de foame

Aţi mâncat şi totuşi nu v-aţi săturat? Simţiţi o senzaţie de foame de necontrolat? Poate mâncărurile sau gustările pe care le-aţi consumat nu asigură aportul de nutrienţi necesar.

Dacă vă confruntaţi cu această problemă, trebuie să ştiţi că anumite  poate fi combătută cu ajutorul unor alimente. Potrivit prevention.com, cele mai bune alegeri sunt:

 

1. Spanacul

Dacă aveţi senzaţia că verdeţurile nu asigură o senzaţie de saţietate, ar trebui să încercaţi să consumaţi spanac. Cercetările arată că este bogat în tilacoizi, compuşi care stimulează secreţia de hormone responsabili pentru saţietate. Spanacul poate fi consumat în salate, smoothie-uri, dar şi alături de surse de proteine, cum sunt ouăle şi carnea.

 

2. Brânza cottage

Poate nu este cel mai la modă aliment, dar conţine 28 de grame de proteine pe porţie,  cantitate suficient de ridicată pentru a ţine foamea la distanţă pentru mult timp. În plus, poate fi consumată în combinaţii dulci sau sărate. Un desert rapid şi nevinovat se poate prepara dintr-o cutie de brânză cottage, o banană, câteva căpşune şi o lingură de esenţă de vanilie.

 

3. Merele

Încă un motiv pentru a consuma un măr în fiecare zi: merele conţin pectină, un tip de fibră care combate senzaţie de foame. Un  studiu realizat de medicii din Statele Unite a demonstrate că persoanele care au mâncat un măr cu 15 minute înainte de prânz au consumat cu 200 de calorii mai puţin decât cei care nu au luat această gustare.

 

4. Nucile

Nu doar cojile sunt greu de spart, ci şi celulele nucilor, fiind unele din acele alimente de origine vegetală care se digeră foarte greu. Deşi sunt bogate în grăsimi, corpul nu absoarbe decât o cincime din cantitatea de lipide a acestora. În plus, se mestecă destul de greu, iar acesta este un alt factor care contribuie la inducerea senzaţiei de saţietate.

 

5. Ouă

Dacă sunteţi în căutarea unei surse de protein cu puţine calorii, consumaţi cu încredere ouă. În plus, s-a demonstrate că persoanele care consumăm ouă la micul dejun, mănâncă mai puţin pe durata zilei. Pot fi consumate fierte, sub formă de omletă sau în salate.

 

6. Ovăz

Ovăzul este delicios, se digeră greu şi are o cantitate importantă de fibre solubile. Evident, este important să alegeţi varianta neprocesată şi să îi adăugaţi propriile topping-uri. Puteţi să mâncaţi ovăzul cu fructe şi seminţe, dar şi cu mozzarella sau parmezan şi condimente după gust.

×
Subiecte în articol: alimente foame slăbire a slabit