x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 Creme făcute în casă care te scapă de pielea uscată în anotimpul rece

6 Creme făcute în casă care te scapă de pielea uscată în anotimpul rece

11 Ian 2017   •   09:29
6 Creme făcute în casă care te scapă de pielea uscată în anotimpul rece

Din cauza umidităţii scăzute din perioada iernii, pielea este predispusă la uscare, mâncărimi şi eczeme, de aceea este recomandată folosirea zilnica a loţiunilor hidratante pentru corp cu ingrediente cât mai naturale.

Zonele cele mai afectate de uscare în anotimpul rece sunt câlcâiele, picioarele, mâinile şi tenul, zone care, oricât de multe fructe, legume, grăsimi şi lichide am consuma, tot reuşesc să se deshidrateze şi să aibă un aspect tern, uneori solzos, însoţit de neplăcuta senzaţie ca pielea se strânge.

Printre cele mai sănătoase metode de hidratare a pielii se număra uleiurile naturale, gelul de aloe vera şi crema de gălbenele. Deoarece unele dintre aceste uleiuri se absorb mai greu în piele, iar altele se simt destul de neplăcut pe piele, cea mai bună idee este să le amestecăm cu alte ingrediente, astfel încât ele să fie absorbite cât mai rapid.

Care sunt cremele pe care le poţi face acasă pentru a-ţi proteja pielea de uscare în anotimpul rece?

1. Crema de maini cu unt de shea, ceară de albine şi glicerină

Untul de shea este leacul minunat impotriva pielii uscate având exceptionale proprietăţi emoliente. Deoarece untul de shea se absoarbe mai greu în piele, este recomandat să-l amesteci cu glicerina. Glicerina şi untul de shea se găsesc uşor la magazinele cu profil naturist.

Cum prepari crema? Pune la topit într-un vas la bain-marie o lingură de unt de shea, o lingură de unt de cacao şi o lingură de ceară de albine. După ce se topesc aceste ingrediente, adaugă glicerina vegetală, ţinută şi ea să se încâlzească puţin la aburi, apoi câteva picaturi de ulei esential, o capsulă de vitamina E. Amestecă toata compoziţia şi pune-o într-un recipient.

2. Loţiune de corp cu aloe vera şi ulei de cocos

.............

Află mai departe cele mai bune retete de frumusete pe timp de iarna

 

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar... 

×