x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 9 motive pentru a consuma 3 banane în fiecare zi

9 motive pentru a consuma 3 banane în fiecare zi

11 Mar 2016   •   20:15
9 motive pentru a consuma 3 banane în fiecare zi

Bananele, delicioasele fructe tropicale, sunt ușor de transportat, ușor de consumat și, mai ales, extrem de sănătoase. Pentru a ne bucura de toate beneficiile lor, ar trebui să mâncăm trei banane pe zi, potrivit unui studiu realizat de Colegiul American de Cardiologie.

 

Conținut ridicat de potasiu și diminuare a riscului de formare a cheagurilor de sânge

Cercetătorii din Marea Britanie și Italia au descoperit că mâncând o banană la micul dejun, o banană la prânz și o banană la cină, veți asigura organismului o cantitate suficientă de potasiu pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge în creier, care pot duce la atac cerebral.

 

Astfel, cercetătorii de la Colegiul de Medicină San Diego au desfășurat mai multe cercetări suplimentarii și au ajuns la concluzia că o dietă bogată în potasiu reduce riscul atacurilor cerebrale cu până 40%.

Totuși, acesta nu este unicul beneficiu al consumului de banane. Potrivit healthylifetricks.com, trebuie să mâncați trei banane în fiecare zi pentru că:

Sunt o sursă excelentă de nutrienți. O banană medie conține 110 calorii și abundă în nutrienți și vitamine: 27 de grame de carbohidrați, 3 grame de fibre, 1 gram de proteine, vitamina B6, mangan, vitamina C, potasiu, biotină, magneziu și fier.

Reprezintă o sursă de energie instantă. Dacă înainte de a face sport consumați două banane medii, veți avea suficientă energie pentru a rezista unui antrenament de 90 de minute. Acest lucru este extrem de util, în special dacă nu aveți timp să luați masa înainte de a merge la sală.

Îmbunătățesc circulația sanguină și normalizează nivelul tensiunii arteriale. Potasiul este un micronutrient extrem de important pentru circulația sanguină. Potasiul stimulează oxigenarea celulară.

Consumul de banane crește masa osoasă. Potrivit unui studiu recent publicat în Jurnalul de Endocrinologie, consumând alimente bogate în potasiu, precum bananele, preveniți bolile sistemului osos, precum osteoporoza.

Bananele îmbunătățesc calitatea pielii. Acest fruct delicios vă ajută să vă simțiți bine și să arătați bine, îmbunătățind calitatea pielii. O banană medie conține 16% din cantitatea zilnică recomandată de mangan și 14% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, extrem de importantă în producția de colagen. Potrivit studiilor recente, manganul este un compus antiinflamator și antioxidant puternic, care stopează procesul de îmbătrânire prin reducerea efectului radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

Consumul de banane îmbunătățește starea. Asemenea cărnii de curcan, și bananele conțin triptofan, un aminoacid care stimulează producția de serotonină, hormonul responsabil pentru starea de bine. Medicii susțin că menținând serotonina la un nivel ridicat ținem la distanță depresia și stările de anxietate.

Bananele previn carențele de fier și anemia. Potrivit OMS, 25% din populația lumii este afectată de această problemă. Bananele nu sunt o sursă de fier, dar stimulează formarea hemoglobinei.

Bananele previn constipația. Bananele sunt bogate în fibre, care asigură o senzație de sațietate pe termen lung și îmbunătățesc digestia. Consumând banane în fiecare zi, veți elimina toxinele din corp, fără a lua laxative sau alte pastile care agresează organismul.

Bananele sunt benefice pentru un sistem nervos sănătos. Delicioasele fructe tropicale conțin cantități mari de vitamina B6, nutrient extrem de important pentru formarea neurotransmițătorilor, dar și pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Potrivit studiilor, carența de vitamina B6 conduce la diferite afecțiuni ale sistemului nervos. 

×
Subiecte în articol: banane banana consumul de banane potasiu