x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos O reţetă de sezon. Sărmăluţe în foi de ştevie

O reţetă de sezon. Sărmăluţe în foi de ştevie

de Oana Pavelescu    |    06 Mai 2016   •   16:50
O reţetă de sezon. Sărmăluţe în foi de ştevie
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images
Ştevia este una din preferatele românilor în preparatele de primăvară. Se poate mânca şi crudă, în salate, cât şi gătită în mâncăruri scăzute.

Sărmăluţele în foi de ştevie au un gust minunat şi o savoare anume.
 
750 g carne tocată de porc
frunze de ştevie
1 cană cu orez
1 legătură de mărar
1 ceapă mare
1/2 linguriţă cu cimbru uscat
3 linguri de pastă de roşii
sare, piper
smântână
 
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt (sau poate fi dată pe răzătoare) şi împreună cu carnea se pune la călit într-un wok. Se căleşte carnea ca pentru musaca. Între timp orezul se pune la fiert separat. După ce a scăzut toată apa se ia de pe foc si se lasă să se răcorească, după care se adaugă un ou crud, orezul fiert, mararul tocat mărunt, cimbrul, sare, piper şi se amestecă. Cu acest aluat se sucesc sărmăluţele în foi de stevie. Cratiţa se unge cu un pic de untură după care aşezăm sărmăluţele peste care turnăm o jumătate de litru de borş în care am diluat pasta de roşii şi punem totul la cuptor. Mâncarea trebuie să stea la cuptor cam o ora, o oră jumătate la foc mediu.

×