x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Oţet de mere pentru tenul gras

Oţet de mere pentru tenul gras

de Georgeta Licsandru    |    23 Sep 2008   •   00:00

Măştile cu oţet de mere redau tonusul pielii, înlătură celulele moarte de la suprafaţa pielii şi previn ridurile. Fie acasă, fie la salonul de înfrumuseţare, măştile cu oţet de mere promit frumuseţea la orice vârstă. Magneziul, potasiul, fierul din merele crude se păstrează şi în oţetul de mere.

Măştile cu oţet de mere redau tonusul pielii, înlătură celulele moarte de la suprafaţa pielii şi previn ridurile. Fie acasă, fie la salonul de înfrumuseţare, măştile cu oţet de mere promit frumuseţea la orice vârstă. Magneziul, potasiul, fierul din merele crude se păstrează şi în oţetul de mere. De asemenea, oţetul de mere conţine vitamine şi acizi organici ce refac pelicula protectoare de la suprafaţa pielii. Şi mai are un avantaj: se potriveşte oricărui tip de piele. Dr Cristina Pavel, medic primar medicină de familie cu competenţă în apifitoterapie, ne sfătuieşte să alegem oţetul de mere natural, care să nu aibă zahăr sau arome artificiale adăugate.

Oţetul de mere este un bun antiseptic, de aceea este recomandat cu precădere persoanelor cu ten gras. Aceste persoane au mai tot timpul probleme cu erupţiile acneice, cu diferite iritaţii sau infecţii. În asemenea cazuri, este recomandată o mască din patru linguri de oţet de mere, două linguri de miere şi două linguri de făină de ovăz. Pasta obţinută se aplică pe faţă în strat subţire, se lasă să acţioneze 20-30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Mierea alături de oţetul de mere conferă acestei măşti proprietăţi antibacteriene şi astringente, vindecă iritaţiile; de asemenea, contribuie la închiderea porilor.

 

Ten uscat

Tenul uscat şi cu riduri fine are nevoie de hidratare. Pentru aceasta, o lingură de oţet de mere se combină cu o lingură de smîntînă, o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou. Masca se aplică pe faţă şi pe zona decolteului pentru 15-20 de minute, apoi se înlătură cu apă caldă sau ceai de muşeţel. Masca hidratează, iar vitaminele şi mineralele din oţetul de mere, din miere sau gălbenuşul de ou pătrund prin pori, îmbunătăţesc circulaţia sangvină la nivelul feţei, redând tonusul pielii.

Toamna, multe persoane se plâng din cauza petelor apărute pe faţă şi decolteu din cauza expunerii prelungite la soare în timpul verii. Aceste pete sunt înlăturate în general prin peeling chimic (aplicarea unor substanţe chimice pentru eliminarea stratului superficial al pielii). Efect de peeling are însă şi oţetul de mere. Pentru aceasta avem nevoie de o lingură de miere, o linguriţă de sare de bucătărie şi o lingură de oţet de mere. Cu acest amestec se masează faţa timp de 2 minute, apoi se spală cu apă călduţă.

Oţetul de mere poate fi folosit şi pentru masaj contra celulitei sau vergeturilor. Masajul stimulează circulaţia sangvină în zonele cu celulită, redă fermitatea şi supleţea pielii. De asemenea, masajul sau băile cu oţet de mere sunt recomandate în cazul varicelor.


TONIC. Oţetul de mere nediluat este folosit pentru tratarea afecţiunilor cutanate, deoarece are proprietăţi antimicotice şi antiinflamatorii. Oţetul diluat cu apă (o parte oţet la zece părţi apă) este un bun tonic pentru faţă. Cu această soluţie se spală faţa în fiecare dimineaţă. Dacă soarele din timpul verii v-a lăsat amintire unele riduri fine, pregătiţi o mască dintr-un castravete dat pe răzătoare, trei linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi o linguriţă de oţet de mere. Masca poate fi folosită atât pentru atenuarea ridurilor, cât şi pentru hidratarea pielii de pe mâini.

×
Subiecte în articol: mere oţet pielii cosmetica otetul