x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Slăbiți cu ajutorul dietei cu apă

Slăbiți cu ajutorul dietei cu apă

12 Feb 2016   •   08:30
Slăbiți cu ajutorul dietei cu apă
Sursa foto: Creatas Images/Getty Images/Creatas RF

Încercăm să găsim explicații pentru toate problemele de sănătate cu care ne confruntăm: alimentația proastă, lipsa mișcării fizice sau stresul, însă pierdem din vedere un aspect important.

Apa este un element esențial al unui stil de viață sănătos. Corpul uman conține aproximativ 70% apă, iar apa ne poate ajuta să ne simțim mai sănătoși, energici și să slăbim.

Mulți oameni confundă setea cu foamea, ajungând să mănânce atunci când ar trebui să bea apă. Evident, acele calorii de care organismul are nevoie ajung să se depună sub formă de grăsime.

Dieta cu apă nu este tocmai o dietă. Potrivit medguru.ie, specialiștii ne sfătuiesc să bem un pahar cu apă cu 15-30 de minute înainte a mânca sau să consumăm un castravete, care conține 95% apă. Apa ne oferă o senzație de sațietate, determinându-ne să consumăm mai puțină mâncare.

Câtă apă ar trebui să consumăm pentru a slăbi?
După cum ați înțeles, pentru a putea pierde kilogramele, trebuie să consumați multă apă, dar și sucuri naturale proaspăt stoarse sau supe. Un adult de 60 de kg ar trebui să consume aproximativ 2 litri de apă.

Dacă urmați dieta cu apă nu va trebui să mâncați mai puțin, dar cu siguranța veți obține rezultate mai bune dacă veți elimina din meniu acele alimente bogate în sare, zahăr și grăsimi și veți alege carnea macră, fructele și legumele.

Cât de repede veți slăbi?
În primul rând, slăbirea rapidă nu este sănătoasă. Totuși, în cazul în care vreți să scăpați de abdomenul balonat, ar trebui să urmați o așa-zisă „zi de apă”: timp de 24 de ore veți consuma numai apă. Nu ar trebui să aplicați această strategie decât o dată pe săptămână și doar sub supravegherea medicului.

Apa accelerează procesul de ardere a caloriilor și dacă beți suficient de multă, veți reuși să scăpați de kilogramele în plus, de balonare și de senzația de greutate. În plus, vă veți simți mai plini de energie și veți reduce riscul de a dezvolta diabet și boli cardiovasculare.
 

×