x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Studiu: A fost identificată gena fericirii

Studiu: A fost identificată gena fericirii

06 Mai 2016   •   12:37
Studiu: A fost identificată gena fericirii
Sursa foto: 4774344sean/Getty Images/iStockphoto

Un studiu de mari dimensiuni, la care au participat 190 de cercetători și 140 de centre de cercetare din 17 țări, a reușit să identifice, pentru prima, dată variațiile genetice care ne fac fericiți sau triști. Echipa de cercetători a povestit în revista Nature cum a analizat sute de mii de persoane pentru a găsi variațiile genetice care ne dau sentimente de bună stare, depresie sau nevroză.

Potrivit cercetătorilor, au fost identificate trei variații genetice răspunzătoare de cât de fericită este o persoană, două variații generice asociate cu simptomele depresiei și unsprezece asociate cu nevroza. Cele mai multe dintre acestea sunt în sistemul nervos central.

Studiile au arătat că diferențele dintre felul în care oamenii se raportează la ei înșiși și reușesc să fie fericiți ține de diferențe genetice. Așadar, unii oameni sunt „programați” să fie fericiți, în timp ce alții nu. Totuși, cercetătorii au subliniat faptul că nu doar genele sunt răspunzătoare pentru felul în care oamenii văd fericirea. Ele arată însă predispoziția lor pentru a vedea jumătatea plină sau pe cea goală a paharului.

 

×