x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Hormonul senzaţiei de saţietate

Hormonul senzaţiei de saţietate

28 Iul 2015   •   16:10
Hormonul senzaţiei de saţietate

Preferinţa pentru mâncăruri grase și apetitul exacerbat sunt provocate de absenţa unui hormon numit glucagon (GLP-1), spune un studiu recent. Cercetătorii cred că dorinţa de a mânca, chiar ș i atunci când suntem sătui, este dată de această deficienţă hormonală la nivelul creierului. Studiul a fost realizat de Rutgers Robert Wood Johnson Medical School și a fost publicat în revista Cell Reports. În laborator, cercetătorii au redus cantitatea de GLP-1 în sistemul nervos central cobailor, iar, ca rezultat, aceștia au mâncat mai mult și au consumat mai ales alimente foarte grase. „Șoarecii cu deficienţă de GLP-1 au mâncat mai multe calorii decât aveau nevoie”, a spus Vincent Mirabella, unul dintre autorii studiului. GLP-1 sunt legături de aminoacizi care au mai multe funcţii, printre care și modul în care organismul nostru gestionează comportamentul alimentar. Ele sunt secretate atât de intestinul subţire, cât și de creier, și sunt răspunzătoare de senzaţia de saţietate care este comunicată creierului în momentul în care am mâncat destul.

×