x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Acest OBICEI poate fi CAUZA CANCERULUI ovarian. Toate femeile ar trebui să știe asta!

Acest OBICEI poate fi CAUZA CANCERULUI ovarian. Toate femeile ar trebui să știe asta!

12 Mai 2017   •   02:37
Acest OBICEI poate fi CAUZA CANCERULUI ovarian. Toate femeile ar trebui să știe asta!

Cancerul ovarian este una dintre formele teribile de cancer, care face anual peste 900 de victime în rândul femeilor din România. Acesta se declanșează atunci când, în ovare, celulele sănătoase suferă o mutație genetică, dezvoltând o tumoră malignă.

Acest tip de cancer poate debuta fără simptome evidente, acestea devenind pregnente pe măsură ce cancerul avansează. Simptomele pot include, printre altele, balonare, durere pelvină și umflarea abdomenului. Regiunile comune unde cancerul s-ar putea răspândi sunt mucoasa abdomenului, nodulii limfatici, plămânii și ficatul.

Riscul de cancer ovarian este mai ridicat la persoanele ce ovulează mai multe zile. Astfel, persoanele care nu au născut prezintă un risc mai mare, la fel și persoanele cărora le începe ovulația la o vârstă mai fragedă sau intră la menopauză la o vârstă mai înaintată.

Cercetările în domeniu au scos la iveală faptul că unul dintre factorii care declanșează cancerul ovarian este reprezentat de un obicei pe care multe femei îl fac, fără a bănui care sunt consecințele.

Este vorba despre obiceiul de a folosi ..................

Citeste mai departe AICI

×