x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Dismenoreea. Cauze, simptome, tratament

Sfatul medicului. Dismenoreea. Cauze, simptome, tratament

21 Oct 2016   •   13:06
Sfatul medicului. Dismenoreea. Cauze, simptome, tratament

Dismenoreea se manifesta de obicei prin crampe premenstruale. Acest sindrom este caracteristic pentru multe femei din lumea intreaga. Cu toate acestea, perioadele dureroase nu ar trebui sa fie considerate un proces inevitabil in cadrul ciclului menstrual. Acestea pot fi evitate.

Dismenoreea se manifesta prin contractii ale uterului. Acestea sunt declansate de receptorii din mucoasa uterului care sunt stimulati de factori hormonali si fiziologici. Femeile cu exces de prostaglandina, care are rolul de a actiona ca un agent chimic asupra receptorilor, sunt predispuse la stimulare excesiva si, in concluzie, sufera mai des de dismenoree.

Unul dintre factorii care influenteaza productia de prostaglandina este consumul de alimente la care corpul este alergic. De exemplu, unele femei reactioneaza la drojdie, la paste fainoase, paine si dulciuri. Fructele prelucrate, la fel, pot induce dismenoree.

Alt factor care influenteaza dismenoreea este alimentatia necorespunzatoare. Foarte multe femei consuma alimente cu valori nutritive mici, ce contin conservanti, cofeina, care dauneaza organismului. Proteinele obtinute din carnea rosie si produsele lactate contin hormoni periculosi care........

Citeste continuarea AICI

×