x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cele mai eficiente leacuri cu cartofi

Cele mai eficiente leacuri cu cartofi

12 Mar 2016   •   20:51
Cele mai eficiente leacuri cu cartofi

Cartoful este cunoscut mai mult ca legumă în mâncare, decât ca leac. Dar „merele pământului“, aşa cum mai sunt cunoscute, pot face adevărate minuni în cazul unor afecţiuni, scrie clicksanatate.ro.

Cultivat de peste 2000 de ani, cartoful este cam tot de atâta timp un leac eficient prin calităţile sale diuretice, remineralizante, antiseptice ori tonice cardiace.

În vechime, vracii îl foloseau la remediile împotriva durerilor de oase şi a infecţiilor. Chiar şi în prezent, proprietăţile curative ale cartofului au rămas la fel de apreciate.

Remediu în caz de ulcer

Sucul de cartofi este recunoscut încă din bătrâni ca fiind de ajutor în cazul ulcerelor şi al acidităţii gastrice. Calmează şi cicatrizează mucoasele digestive şi are efect antispastic.

Dai cartofii pe răzătoarea mare, îi pui într-un tifon, îi storci şi bei lichidul rezultat, pe care îl poţi completa cu puţin suc de morcovi. Bei câte un sfert de cană de suc proaspăt dimineaţa, pe stomacul gol, apoi aceeaşi cantitate cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi de cină. Urmezi această cură timp de o lună.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: cartofi leacuri