x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 3 ALIMENTE NOCIVE pe care LE POȚI CONSUMA dacă ai o DIETĂ ECHILIBRATĂ

3 ALIMENTE NOCIVE pe care LE POȚI CONSUMA dacă ai o DIETĂ ECHILIBRATĂ

15 Iul 2015   •   18:18
3 ALIMENTE NOCIVE pe care LE POȚI CONSUMA dacă ai o DIETĂ ECHILIBRATĂ
Sursa foto: Vino Luci Style

 Deși auzi de multe ori în jurul tău că e bine să renunți la consumul acestor alimente, pentru că sunt nocive pentru organism, de fapt trebuie să nuanțezi aceste recomandări.

Cu o dietă echilibrată și un consum moderat, ținând cont și de afecțiunile tale de sănătate și de eventualul target de greutate (în cazul celor care sunt la cură de slăbire), astfel de alimente considerate „nocive”, chiar „toxice”, pot fi consumate fără riscuri. Ba chiar, o dietă echilibrată ar presupune să nu le ocoliți, doar să le mâncați cu rezerve și parcimonie.

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

1) Prima grupă de alimente nocive o reprezintă PASTELE FĂINOASE. Mai ales cele obținute din făină albă și asta pentru că procesul de rafinare și de albire distruge 70% din vitamine și 90% din minerale. Pe lângă asta, pastele din făină albă nu conțin fibre, dar au în schimb „fier neecologic” care, acumulându-se în organism, va distruge și vitaminele pe care le achiziționați din alte alimente.

Dacă vă plac pastele, recomandarea este să le alegeți pe cele din grâu integral - eventual cu adaos de spanac sau de aloe, sau să optați pentru paste din orez, porumb și soia.

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR


×