x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Bilanţ caniculă

Bilanţ caniculă

19 Iul 2010   •   00:00

Peste 2.000 de solicitări cauzate de caniculă au fost semnalate în ultimele 24 de ore la Serviciile Judeţene de Ambulanţă, au raportat aceste instituţii Ministerului Sănătăţii. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în Bucureşti, nu mai puţin de 1.080. În Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Timiş şi Vâlcea s-a înregistrat un număr de 72 de persoane căzute în stradă din cauza temperaturilor ridicate.

Serviciile de Ambulanţă şi Direcţiile de Sănătate Publică nu au comunicat nici un caz de deces în locuri publice, având drept cauză numai canicula.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă de temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de alcool şi băuturi puternic cofeinizate. De asemenea, persoanele cu boli cronice, cardiace şi respiratorii trebuie să respecte cu stricteţe tratamentele medicamentoase prescrise de medici.

×
Subiecte în articol: special viaţă sănătoasă observator