x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce poate indica o banală durere de burtă

Ce poate indica o banală durere de burtă

20 Feb 2017   •   22:40
 Ce poate indica o banală durere de burtă

O durere abdominală este, cel mai adesea, semnul unei suferinţe gastrice. Însă sunt şi situaţii când poate fi semnul unui alt tip de afecţiune, scrie clicksanatate.ro.

Colica renală

În spatele unei dureri de abdomen, la care se adaugă şi o durere de spate, greaţă şi vărsături, ştiai că se poate ascunde şi o colică renală? Şi colica biliară,  caracterizată printr-o durere în partea dreaptă a abdomenului, care poate să iradieze în umărul drept. Apare brusc și este însoțită de amețeală, transpirație și de vărsături. Durerea debutează, în multe cazuri, în timpul nopții, după o masă în care ai abuzat de prăjeli ori de mâncăruri grase.

Apendicita

O durere  în partea dreaptă a abdomenului, care crește treptat în intensitate și care este însoțită de greață, vărsături și diaree poate fi semnul unei apendicite. La unii bolnavi durerea se simte până pe piciorul drept. Afecțiunea apare mai ales la cei cu vârsta între 10 și 20 de ani.

În schimb, crampele puternice  și abdomenul umflat sunt primul semn al unei ocluzii intestinale. Mai pot apărea balonare, amețeli și vărsături.

×