x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cei mai toxici aditivi alimentari pe care îi consumați. Lista e-urilor de care să te ferești

Cei mai toxici aditivi alimentari pe care îi consumați. Lista e-urilor de care să te ferești

17 Iun 2017   •   07:29
Cei mai toxici aditivi alimentari pe care îi consumați. Lista e-urilor de care să te ferești

Te-ai întrebat vreodată cum reușește pâinea să rămână "proaspătă" pe rafturile magazinelor attt de mult timp? Cum cereale viu colorate obțin acele nuanțe vibrante? Sunt îndulcitori artificiali într-adevăr un înlocuitor sănătos pentru zahăr?

Mai mult de 3000 de aditivi alimentari-conservanți, arome, coloranți și alte ingrediente-sunt adăugate în produsele alimentare, iar acesta este unul dintre motivele cheie pentru care am recomanda evitarea celor mai multe dintre alimentele prelucrate.

În aceste zile, mâncarea de pe mesele noastre nu are termen de comparație cu ceea ce au mâncat bunicii noștri. Alimentele noastre se transformat încet, dar sigur, în ceva cu totul diferit și mult mai puțin sănătos. (PM)

Citind etichetele, descoperim o listă interminabilă de E-uri, fără să știm, de multe ori, care este semnificația acestor denumiri.

Atunci când mergem în supermarketuri și vrem să ne asigurăm de calitatea produselor cumpărate, este necesar să citim cu atenție etichetele, acestea conținând detalii despre procesul de fabricare și ingredientele folosite.

Faimoasele E-uri sunt în realitate aditivi alimentari adăugați într-un produs pentru rolul lor de îndulcitori, coloranți, emulgatori sau conservanți.

.................

Citește mai departe AICI

×