x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Efectul rădăcinilor de păpădie asupra celulelor canceroase

Efectul rădăcinilor de păpădie asupra celulelor canceroase

23 Aug 2017   •   17:26
Efectul rădăcinilor de păpădie asupra celulelor canceroase

Chiar dacă mulți o consideră o buruiană fără nicio întrebuințare, păpădia este o plantă valoroasă, folosită atât ca aliment, cât și ca medicament. Totuși, tot mai multe cercetări arată că rădăcina de păpădie este una dintre cele mai puternice arme de luptă împotriva cancerului, scrie clicksanatate.ro.

Despre păpădie se știe că are proprietăți diuretice, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor și este un aliat bun în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și vitamina C.

Cercetările realizate la Universitatea Windsor din Canada arată că rădăcina de păpădie este foarte eficientă în vindecarea şi prevenirea cancerului. Aceasta ar putea dezintegra celulele canceroase în 48 de ore, având un efect chiar mai puternic decât chimioterapia.

Astfel, tratamentul naturist pe bază de păpădie este superior chimioterapiei, întrucât vizează și omoară doar celulele canceroase, fără a afecta și celulele sănătoase ale corpului.

În scop terapeutic, se folosesc aproape toate părțile păpădiei. Se pot mânca frunzele, dar și tijele de păpădie. Din rădăcina de păpădie se poate prepara ceai, tinctură sau sirop.

×