x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Remedii cu sfeclă roșie

Remedii cu sfeclă roșie

20 Noi 2017   •   11:36
Remedii cu sfeclă roșie

Leguma este un binecunoscut aliment-medicament, având proprietatea de a crește cantitatea de hemoglobină din sânge și de a regenera celulele hepatice, scrie clickpentrufemei.ro.

Vitaminele A și C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul și antioxidanții sunt o parte din substanțele nutritive care se află în compoziția sfeclei roșii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roșie este de 100-150 de grame, în combinație cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, țelina sau varza roșie. Este bine să mănânci sfecla roșie crudă sau coaptă doar până când furculița intră cu ușurință în ea. Dacă e gătită mai mult, își pierde substanțele nutritive.

Bună în caz de hipertensiune

Sfecla roșie este recomandată celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, în special de hipertensiune. Societatea Americană de Cardiologie recomandă introducerea în alimentație a sfeclei roșii, deoarece s-a constat că scade hipertensiunea cu 20% în 30 de minute.Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obținut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantități egale. Ține cura cu suc de sfeclă roșie o lună, apoi fă pauză două săptămâni.

Previne depunerile de colesterol

Betalaina, pigmentul care dă sfeclei nuanța roșie, are rolul de a preveni oxidarea cristalelor de colesterol și astfel acestea nu se mai depun pe pereții vaselor de sânge. Cei care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului pot mânca de trei ori pe săptămână salată de sfeclă roșie, amestecată cu alte crudități, sau pot bea câte un pahar de suc. Urmează remediul două luni.

×
Subiecte în articol: sfecla rosie sfecla