x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Scădere cu 9% a numărului de divorţuri în România

Scădere cu 9% a numărului de divorţuri în România

09 Mar 2017   •   13:48
Scădere cu 9% a numărului de divorţuri în România
Sursa foto: Picasa

Numărul de divorţuri în 2016 a scăzut cu 9%, faţă de 2015, iar numărul căsătoriilor a crescut cu 6% faţă de anul precedent, informează Divorce Journey.

“60% dintre divorturi au avut loc la notar, de comun acord, şi doar 40% prin instanţă judecătorească. Principalele cauze declarate ale divorţului sunt adulterul şi dependenţa de alcool, însă la noi la cabinet, cel mai frecvent motiv întâlnit a fost şi este: «unul dintre parteneri doreşte continuarea vieţii alături de o altă persoană»”, declară Dr. Gabriela Saulea, fondator şi coach Divorce Journey.

“Avem însă şi alte veşti bune pentru cupluri: se observă o creştere a numărului căsătoriilor în 2016 cu 6% faţă de cele 125 de mii care au avut loc în România, în 2015”, continuă Gabriela Saulea. Analiza generală a căsătoriilor din ultimii 10 ani, efectuată de Divorce Journey, arată că a fost un vârf de căsătorii în 2007 când au avut loc aproape 200 de mii de căsătorii, însă după criza economică numărul acestora a început să scadă, ajungând la un minim de puţin peste 100 de mii în 2011.

Odată cu revenirea economică şi căsătoriile au început treptat să crească, ajungându-se la un număr de 133 de mii în 2016.

Campionul la numărul de căsătorii, cu peste 16 mii în 2015, este Bucureştiul, urmat de Iaşi cu 5511 căsătorii. La coada clasamentului se află judeţele Covasna cu 1000 de căsătorii şi Tulcea cu 1100 de căsătorii.

Potrivit informațiilor Divorce Journey, din totalul căsătoriilor care au avut loc în 2015, în 26 de mii dintre ele unul dintre parteneri a mai fost căsătorit înainte.

Dacă am raporta numărul de căsătoriţi a doua oară la totalul de 31500 de divorţuri care au avut loc în 2015, am putea spune că 80% dintre persoanele divorţate au curajul să se recăsătorească. Mai mult, la noi la cabinet am constatat că bărbaţii sunt mai grăbiţi decât femeile în ceea ce priveşte căsătoria pentru a doua oară. Pentru ei este posibil să treacă doar câteva săptămâni sau luni de la divorţ până să se recăsătorească, în timp ce femeile aşteaptă mai multe luni sau poate chiar ani până spun din nou DA”, mai spune Gabriela Saulea.

Divorce Journey îţi actualizează profilul de Facebook pentru a deveni cât mai atractiv “pe piaţa de dating”

Studiul Divorce Journey mai arata că 55% dintre cuplurile studiate s-au cunoscut online sau prin agenţii de dating, în timp ce 25% prin intermediul prietenilor comuni, iar restul la locul de muncă sau în alte situaţii. Astfel, serviciile de actualizare şi îmbunătăţire a profilului de Facebook, pentru a deveni mai atractivi pe piaţa de dating au devenit tot mai solicitate şi la Divorce Journey.

În 2017, ansamblului de programe pentru consilierea post-divorţ oferit de Divorce Journey i se alătură programul de Consiliere Social Media. Prin intermediul acestuia, orice persoană care este abonată la pachetele Divorce Journey va fi sfătuită cum să-şi îmbunătăţească profilul personal de pe reţelele de socializare, pentru a-şi găsi un partener pe măsură”, povesteşte Gabriela Saulea.

×
Subiecte în articol: divort