x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei TOT ce trebuie să știi despre INSEMINAREA ARTIFICIALĂ

TOT ce trebuie să știi despre INSEMINAREA ARTIFICIALĂ

25 Iul 2015   •   03:10
TOT ce trebuie să știi despre INSEMINAREA ARTIFICIALĂ

Procedură relativ simplă şi cu foarte puţine efecte secundare, inseminarea artificială este mai puţin costisitoare şi invazivă comparativ cu fertilizarea în vitro sau alte tipuri de tehnologoii pentru reproducere asistată.

Principalele cauze care pot duce la infertilitate şi la neputinţa de a aduce pe lume un copil sunt obezitatea, dereglările hormonale, alimentaţia neadecvată, stresul, vârsta înaintată, afecţiuni ale sistemului reproducător feminin sau masculin. Când un cuplu nu poate avea copii, după aproximativ un an în care cei doi au avut relaţii sexuale neprotejate şi regulate, atunci este momentul să se apeleze la un medic specialist. 

Inseminarea artificială este una dintre cele mai simple metode de fertilizare. În funcţie de problemele de infertilitate ale bărbatului sau femeii, medicul ginecolog alege împreună cu pacientul tipul de inseminare adecvat; intratubară (în trompele uterine), intrauterină, intracervicală, intravaginală. Această tehnică este preferă la femeile care nu sunt sterile, dar nici nu reuşesc în mod natural să rămână însărcinate. Prin urmare, procedura este de mare ajutor cuplurilor care au probleme inexplicabile de infertilitate.

Medicul ginecolog introduce un cater foarte subţire, flexibil, prin vagin şi apoi prin colul uterin. Prin acesta sunt injectaţi ..............

Citește mai mult pe REVISTA FELICIA

×