x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 10 plante medicinale extraordinare pe care le poți găsi în propria curte

10 plante medicinale extraordinare pe care le poți găsi în propria curte

15 Aug 2017   •   15:43
10 plante medicinale extraordinare pe care le poți găsi în propria curte

Expand Your Consciousness notează că nu este nevoie să mergem prea departe pentru a căuta medicamente. Astfel, sursa citată precizează nouă plante comune și o ciupercă benefice pentru sănătate, pe care le poți găsi în propria curte sau în vecinătăți.

Pătlăgina. Pătlăgina este bogată în vitamina K, calciu și alte vitamine și minerale cunoscute ca fiind indicate pentru detoxifiere. Această plantă medicinală estre folosită pentru tratarea răcerilor, diareei, arsurilor, rănilor deschise, acneei, durerii de gât, febrei, infecțiilor respiratorii, îmbunătățirea funcțiilor rinichilor. În plus, tratează infecțiile gastrointestinale și elimină otrava și toxinele din mușcături și înțepături, inclusiv din mușcăturile de șarpe.

Brusture. Rădăcina de brusture este un puternic antioxidant și a fost folosită în medicina chinezească pentru milioane de ani. Unele dintre utilizările sale tradiționale includ eliminarea toxinelor din sânge, inhibarea anumitor tipuri de cancer, tratarea problemelor pielii și acționează asemeni unui afrodisiac. De asemenea, are efect diuretic, de aceea trebuie să te hidratezi în mod corespunzător și să consumi brusturele cu moderație.

Rocoina. Rocoina a fost folosită pentru a trata constipația și pentru a calma ochii iritați. De asemenea, aceasta este o sursă bogată de vitamina C și potasiu.

Păpădia. Această plantă este folosită în cele mai bune ceaiuri pe bază de plante și este cunoscută pentru capacitățile de a trata tensiunea arterială crescută, deficiența de calciu, cancerul, diabetul, divericulita, infecțiile tractului urinar, eczemele și psoriazisul.

Spanac Sălbatic. Această plantă este cunoscută pentru conținutul de proteine, vitamina A și C, calciu, fosfor și o multitudine de minerale. Spanacul Sălbatic este benefic pentru tratarea reumatismului, artritei, durerilor de dinți, constipației, înțepăturilor de insecte și eczemei.

Ciuperca Reishi. Ciuperca este folosită pentru prevenirea bolilor, protecția împotriva inflamațiilor, diferitelor infecții, bolilor de piele, diabetului, bolilor de inimă, insomniei, problemelor digestive, anxietății, depresiei și virusurilor, inclusiv HIV și hepatita.

Urzica. Odată fiartă, urzica oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Astfel, aceasta este folosită pentru tratarea alergiilor, scade tensiunea arterială, îmbunătățește sistemul imunitar, reduce durerea, acționează pe post de diuretic, tratează bolile de piele, reduce mătreața și are efect sedativ. În plus, rădăcinea ajută la tratarea prostatei.

Iarbă Grasă. Această plantă este o excelentă sursă de fibre, vitmania A, B și C, fier, calciu, magneziu, potasiu și este un puternic antioxidant. Iarba grasă a fost folosită pentru sute de ani în prevenirea și tratarea diferitelor boli. Planta este cunoscută pentru tratarea colesterolului ridicat, diareei și a altor boli gastrointestinale, boli de piele și cancer.

Trifoi Roșu. Plantă cunoscută pentru că tratează simptomele menopauzei, menține sănătatea oaselor, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, reduce inflamațiile pielii, luptă cu infecțiile respiratorii, detoxifiază ficatul, îmbunătățește sistemul imunitar și gestionează colesterolul.

Coada Șoricelului. Această plantă este excelentă pentru tratarea bolilor de piele, pentru oprirea hemoragiilor externe, alungă anxietatea, acționează pe post de sedativ, reducere inflamațiile și tratează mastita, tensiunea arteriară, astmul și spasmele musculare.

×