x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 8 pahare cu apă în fiecare zi: mit sau realitate?

8 pahare cu apă în fiecare zi: mit sau realitate?

18 Dec 2015   •   16:28
8 pahare cu apă în fiecare zi: mit sau realitate?

E adevărat că trebuie să bem 2 litri de apă în fiecare zi?

De-a lungul anilor, am citit, am auzit, ni s-a spus că trebuie să bem o anumită cantitate de apă. Acum, un medic aruncă pe fereastră această teorie.

Mitul celor opt pahare cu apă în fiecare zi

„Dacă există vreun mit despre sănătate care nu va muri niciodată, acesta este că trebuie să bem opt pahare cu apă pe zi”, afirma în paginile celebrului cotidian New York Times doctorul Aaron E. Carrol, profesor la Indiana University.

„Pur și simplu, nu este adevărat. Nu există nicio dovadă științifică.”
Potrivit www.elle.es, mitul a fost generat de o recomandare medicală făcută în 1945, care susținea că trebuie să consumăm doi litri și jumătate de apă pe zi. Oamenii au reinterpretat-o: „am ignorat explicația medicilor respectivi, care atrăgeau atenția asupra faptului că multă apă se află în alimente”, precizează Carrol.

„Apa este prezentă în fructe și legume. Este în sucuri, în bere, chiar și în ceai și cafea”, continuă profesorul. Și, conform studiilor pe care le citează, nu există nicio dovadă că o cantitate mai mare de apă oferă hidratare pielii sau îmbunătățește funcționarea rinichilor.
 
În mod evident, după cum subliniază profesorul Carol, modelele nu arată atât de bine pentru că beau doi litri de apă în fiecare zi.

×
Subiecte în articol: apă apa rece apa plata hidratare