x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Descoperire de ULTIMĂ ORĂ pentru SĂNĂTATE. Un EXTRACT de fructe poate înlocui medicamentele pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare

Descoperire de ULTIMĂ ORĂ pentru SĂNĂTATE. Un EXTRACT de fructe poate înlocui medicamentele pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare

09 Mai 2016   •   14:46
Descoperire de ULTIMĂ ORĂ pentru SĂNĂTATE. Un EXTRACT de fructe poate înlocui medicamentele pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare

Aceste fructe sălbatice permit prevenirea bolilor cardiovasculare, și acest lucru o spune știința. 


Zmeura, în mod particular extractul de mure, permite lupta împotriva riscurilor bolilor cardiovasculare, spune un studiu coreean citat de revista Top Sante, citată de 7sur7.be.


Sursă de antioxidanți

Se spune că fragii, zmeura, coacăzele roșii sau negre cât și alte fructe de pădure sunt bogate în flavonoizi, molecule renumite pentru virtuțile lor antioxidante. Antioxidanții sunt căutați pentru proprietățile lor anticancerigene, anti-inflamatoare și efectul lor în prevenirea riscurilor cardiovasculare.

Zmeura este în mod particular bogată în fier cât și magneziu, 0,7 mg la 100 g. Sursă de vitamina C, potasiu, calciu și magneziu, acest fruct este bogat și în fibre. Zmeura diminuează riscul cardiovascular.

Însă nu este totul, studiul cercetătorilor coreeni de la Universitatea din Seul au demonstrat că zmeura prezinta beneficii și pentru inimă.

Extractul de mure poate reduce simptomele sindromului metabolic (sindrom care reunește cel puțin 3 afecțiuni dintre: abezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroză, rezisență la insulină sau intoleranță la glucoză). Luptând cu aceste simptome, este redus riscul de accident cardiovascular.

Două grupe de voluntari au fost testate în timpul acestui studiu. Primul grup a primit zilnic 750 g de extract de mure iar celălalt, un placebo, timp de 12 săptămâni.

Persoanele care au consumat extractul de mure, s-a observat că tensiunea arterială a scăzut, arterelșe au devenit mai puțin rigide iar celulele circulau mai bine în organism.

Delicioase și bune pentru sănătate, murele au toate calitățile.

×
Subiecte în articol: fructe de padure mure