x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efectele terapeutice ale trifoiului

Efectele terapeutice ale trifoiului

26 Ian 2017   •   17:47
 Efectele terapeutice ale trifoiului

Îl poți găsi în variantele alb, roșu, trifoiul roșu de munte și papanaș. Indiferent de trifoi, fitoterapeuții spun că această plantă are calități terapeutice demne de luat în considerare, scrie clickpentrufemei.ro.

În sezonul rece, trifoiul combate gripa și a dovedit că poate fi un aliat de nădejde când vine vorba despre menstruație și infertilitate.

Trifoiul este adesea recomandat sub formă de ceaiuri, infuzii și suplimente cu extract de trifoi în caz de astm, colici renale și abdominale, răceală, iar studiile au arătat că aduce beneficii sănătății și în caz de rău de mișcare. De asemenea, remediile din această plantă pot fortifica organismul.
 
Trifoiul roșu reglează menstruația
 
Dacă te confrunți lunar cu dureri insuportabile cauzate de menstruație, ai grijă ca această plantă să nu-ți lipsească din casă, pentru că este cu adevărat un aliat al femeilor. Este utilă în tratamentul pentru fertilitate, datorită conținutului în izoflavone. Însă trifoiul roșu are și alte proprietăți importante, cum ar fi combaterea tulburărilor apărute odată cu instalarea menopauzei. Totodată, planta stimulează apariţia fluxului menstrual în caz de amenoree şi reglează ciclurile neregulate şi dureroase. Bea câte două căni de ceai de trifoi roșu pe zi, pe care îl faci dintr-o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml de apă fiartă.

×
Subiecte în articol: trifoi menstruatie