x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nu te poţi lăsa de fumat? Bea un pahar de vin înainte

Nu te poţi lăsa de fumat? Bea un pahar de vin înainte

16 Noi 2016   •   18:18
Nu te poţi lăsa de fumat? Bea un pahar de vin înainte
Sursa foto: pixabay.com

Pentru cei mai mulţi dintre fumători, acest viciu întrece orice bariere şi aproape că exclude şansele de a renunţa la el, cu toate avertismentele în ceea ce priveşte riscul apariţiei cancerului şi a altor boli grave. Cu toate astea, cercetătorii oferă o mână de ajutor celor care încă speră că vor renunţa la acest obicei.

Un pahar de vin roşu înainte de fumat poate preveni efectele dăunătoare ale ţigărilor, pentru că vinul conţine substanţe care pot proteja vasele de sânge afectate de fumat, spun experţii.

Cercetătorii au investigat efectele fumatului asupra vaselor de sânge şi a arterelor a 20 dintre participanţii la studiu, nefumători, care s-au oferit voluntar să tragă din trei ţigări. Jumătate dintre ei au băut un pahar de vin roşu înainte de a fuma, nivelul de alcool din sânge fiind de 0,75 de procente. Vinul împiedică eliberarea de microparticule din pereţii arterelor, a trombocitelor şi a globulelor albe care sunt provocate de fumat. În plus, reduce inflamarea şi încetineşte procesul de îmbătrânire a celulelor.

Cei care nu au băut vin au înregistrat o creştere cu 56% a celulelor care cauzează cancerul, comparativ cu ceilalţi voluntari, care au adunat 20 de procente.

Doctorul Viktoria Schwartz, conducătorul ceercetării, de la Universitatea Saarland din Hamburg, Germania a declarat că scopul acestui studiu a fost investigarea efectelor consumului de vin roşu asupra vaselor de sânge, în rândul celor care fumează ocazional. Aceasta a precizat că echipa ei nu doreşte să încurajeze fumătorii să consume alcool, şi nici cei care beau ocazional, să fumeze. „Cu toate astea, acest studiu a identificat mecanisme adecvate pentru a explora daunele și pentru a proteja vascularizarea organismului uman, deschizând calea pentru viitoarele studii clinic", citează cotidianul britanic The Sun.

Cercetarea este publicată în American Journal of Medicine.

 

Citeşte şi:

 Galerie Foto Cum te poți lăsa de FUMAT în doar 14 pași!

Ce medicamente nu trebuie combinate împreună niciodată

Această băutură îți distruge tiroida. Tu o bei?

  

×