x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Previziuni OPTIMISTE referitoare la infecțiile cu COVID-19. Sfârșitul pandemiei

Previziuni OPTIMISTE referitoare la infecțiile cu COVID-19. Sfârșitul pandemiei

05 Ian 2022   •   16:41
Previziuni OPTIMISTE referitoare la infecțiile cu COVID-19. Sfârșitul pandemiei

Am putea reveni la viața normală în următoarele două luni întrucât tulpina Omicron reprezintă un semn că pandemia de COVID-19, spune un expert din Danemarca. scrie mirror.co.uk.

Epidemiologul-șef al State Serum Institute din Danemarca, Tyra Grove Krause, se așteaptă ca valul provocat de ultima variantă a virusului SARS-CoV-2 să atingă punctul culminant la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Afirmațiile acesteia se bazează pe un studiu care arată că spitalizările provocate de Omicron sunt reduse la jumătate față de varianta Delta. Acest lucru dă speranțe autorităților din Danemarca că pandemia s-ar putea încheia în câteva luni, pe măsură ce crește imunitatea.

„Cred că va mai fi valabil în următoarele două luni, după care sper că infecția se va diminua și ne vom recăpăta viața normală", a spus Krause.

Totodată, și directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesu, a lansat și el un mesaj de speranță  cu ocazia Anului Nou. El s-a declarat încrezător că acesta va fi anul în care se va sfârși pandemiea, dar a atras atenția la inechitățile în distribuirea vaccinurilor.

 

 

×
Subiecte în articol: danemarca omicron COVID pandemie