x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vrei să scapi de acarieni? Nu îţi face patul dimineaţa

Vrei să scapi de acarieni? Nu îţi face patul dimineaţa

21 Dec 2016   •   08:30
Vrei să scapi de acarieni? Nu îţi face patul dimineaţa
Sursa foto: Erbe Pooley USDA ARS EMU / wikipedia

Cheia victoriei este disciplina, iar asta se traduce prin strângerea patului dimineaţa. Sau nu? Studiile recente au constatat că dezordinea are o mulţime de beneficii, printre care se numără şi creativitatea sau rezolvarea mai rapidă a problemelor în rândul celor care au un birou dezordonat şi e murdar.

Un studiu demarat de Universitatea Kingston, în 2005, a constatat că aceste creaturi terifiante şi invizibile ochiului uman, acarienii, au mai multe şanse de supravieţuire într-un pat curat şi frumos, scrie Indy100.com. S-a demonstrat faptul că atunci când faci patul dimineaţa înainte să pleci la muncă, „închizi” de fapt acarienii între aşternuturi şi le oferi locul perfect de joacă şi de reproducere. O dată ce au ajuns acolo şi s-au răspândit, se vor hrăni cu celule din ţesuturile umane, lăsând în urmă excreţii care pot cauza simptomele astmului. Tot de ce au nevoie este puţină umiditate în atmosferă şi un loc întunecat unde să trăiască.

Dacă vei lăsa patul nefăcut, acarienii vor fi astfel expuşi aerului şi luminii soarelui care îi va arde, efectiv. Conducătorul cercetării, doctorul Stephen Pretlove a explicat de ce acarienii nu pot trăi cu aer proaspăt: „Ştim că acarienii pot supravieţui numai dacă iau apă din atmosferă, cu ajutorul unor glande minuscule din afara corpului lor. Un lucru atât de simplu precum a lăsa patul nefăcut pe tot parcursul zilei poate elimina umezeala din perne şi aşternuturi, aşadar, acarienii se vor deshidratata şi, într-un final, vor muri”.

Citeşte şi:

AMĂNUNTUL INCREDIBIL pe care nu-l ştiai despre pomul de Crăciun. CE ADUCI ÎN CASĂ ODATĂ CU BRADUL

 

Acarienii, cu milioanele pe faţa noastră

 

Cinci motive pentru care perioada dintre Crăciun şi Revelion este cea mai periculoasă a anului

 

×