x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare CELE MAI PUTERNICE ceaiuri naturale care te ajută să ELIMINI UȘOR PIETRELE LA RINICHI

CELE MAI PUTERNICE ceaiuri naturale care te ajută să ELIMINI UȘOR PIETRELE LA RINICHI

21 Sep 2015   •   11:46
CELE MAI PUTERNICE ceaiuri naturale care te ajută să ELIMINI UȘOR PIETRELE LA RINICHI

Disconfortul provocat de durerile chinuitoare localizate în zona lombară, zona abdomenului inferior şi a pelvisului, însoţite de urinări frecvente şi dureroase, sunt semne ale litiazei renele. Aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă aceste simptome în timpul vieţii.

Mai frecvente în rândul bărbaţilor, calculii renali sau pietrele la rinichi sunt depozite dure care se formează în interiorul rinichilor, unde se colectează urina înainte de a trece în ureter, tubul care duce la vezica urinară. Calculii apar când anumite substanţe din urină, inclusiv calciul şi acidul uric, cristalizează şi cristalele se aglomerează între ele.

Citeste si Remedii naturiste împotriva pietrelor la rinichi

Aceste formaţiuni se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de urină. Ele pot avea dimensiuni variate, de la câţiva milimetri la câţiva centimetri în diametru.

Pietrele de mici dimensiuni pot fi eliminate pe cale naturală, fără a necesita tratament medicamentos. În aceste cazuri, se poate opta pentru remediile naturale pe bază de plante, care ajută la ameliorarea simptomelor şi la tratarea bolii.

Ceaiurile favorizează dizolvarea sărurilor și eliminarea lor prin urină. Creșterea cantității de urină spală căile urinare și mobilizează nisipul și calculii mici.

Citeste si Efect INCREDIBIL al zațului de cafea! Face adevărate MINUNI pentru frumusețea și sănătatea ta


Multe plante medicinale, pe care natura ni le ofera cu generozitate, au efectul de a dizolva calculii renali. Printre acestea se numără: urzica, frunzele de mesteacăn, mugurii de pin, ienupărul, frunzele de merişor, cozile de cireşe, mătasea de porumb, păpădia, coada calului, troscot.

Cu excepția ienupărului care nu se folosește mai mult de două săptămâni, celelalte plante pot fi folosite pe termen lung. Este recomandat însă să nu folosim aceeași plantă foarte multă vreme, ci prin rotație. „Bem o lună mesteacăn, o lună urzică, o lună troscot”, exemplifică dr. Alice Popescu.

Vă prezentăm câteva ceaiuri, care, preparate şi administrate corect, vă vor alina durerea şi vă vor ajuta să eliminaţi pietrele la rinichi. 

Citește continuarea pe ANTENA SATELOR

×
Subiecte în articol: pietre la rinichi