x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Este cel mai puternic antioxidant natural și ajută la eliminarea colesterolului din sânge

Este cel mai puternic antioxidant natural și ajută la eliminarea colesterolului din sânge

28 Oct 2016   •   17:26
Este cel mai puternic antioxidant natural și ajută la eliminarea colesterolului din sânge
Sursa foto: pixabay.com

Multe persoane din întreaga lume se confruntă cu un nivel crescut al colesterolului care poate cauza boli cardiace, și care, de cele mai multe ori sunt tratate medicamentos. Din fericire, există și un remediu natural care este mult mai eficace decât medicamentele în menținerea nivelului colesterolului în limitele normale. Este un antibiotic natural și un foarte puternic antioxidant. Numele plantei cu efecte miraculoase este busuiocul, considerat și regele ierburilor, potrivit yourhealthypage.org.

În cazul în care doriți să obțineți cele mai bune beneficii din aceasta plantă, cel mai bine este să o folosiți în stare proaspătă, care oferă și un gust plăcut, ușor înțepător. Principalul motiv pentru care această plantă este importantă atunci când vine vorba de colesterol este prezența bogată a vitaminei K, esențială pentru coagularea sângelui. Țineți minte: doar două linguri de busuioc oferă 29% din valoarea zilnică recomandată.

Busuiocul este bogat și în vitamina A, beta-caroten, antioxidanți puternici care protejează celulele  a multor structuri corporale, inclusiv a vaselor de sânge. Acestea ajută la prevenirea colesterolului din sânge, prevenirea ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Busuiocul mai conține și mangan, potasiu, magneziu, fier, calciu si vitamina C și se poate folosi în cazul multor probleme de sănătate cum ar fi constipație, negi, problemele cu rinichii, tuse, paraziți, dureri de cap, diaree, etc.

Citește și Diete sănătoase. 10 lucruri care te îngrașă fără să îți dai seama

Cel mai bun remediu pentru diabet conţine doar două ingrediente

Cum afectează organismul trecerea la ora de iarnă

×