x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ingredientul neprețuit: Beneficii de sănătate și curiozităţi ale celui mai scump condiment din lume

Ingredientul neprețuit: Beneficii de sănătate și curiozităţi ale celui mai scump condiment din lume

22 Iun 2017   •   09:19
Ingredientul neprețuit: Beneficii de sănătate și curiozităţi ale celui mai scump condiment din lume

Această plantă este un condiment popular și scump. Gustul îl face grozav pentru utilizarea în mâncare și chiar pentru a face băuturi. Culoarea unică, aroma și alte proprietăți îi conferă caracteristici culinare și medicinale care îl fac renumit în întreaga lume. Este și unul dintre cele mai scumpe medicamente și condimente din lume.

Este cunoscut mai ales pentru includerea sa în produsele alimentare. Dar are substanțe nutritive foarte importante și compuși chimici care sunt benefici pentru sănătate.

Această plantă unică conține mai mulți compuși chimici derivați din plante care sunt cunoscuți ca antioxidanți, prevenitori ai bolilor.

Pistilii compun mai multe uleiuri volatile esențiale, dar cel mai important dintre ele este un compus unic, care a și fost denumit după el, care conferă plantei aroma sa plăcută.

Alte uleiuri volatile din șofran sunt cineol, fenethenol, pinen, borneol, geraniol, limonen, p-cime, linalool, terpinen-4-ulei etc.

Încă din scrierile lui Galen și Hipocrate, a fost menționat ca un tratament medical pentru tuse, răceală, afecțiuni ale stomacului, insomnie, sângerări uterine, scarlatină, probleme cardiace și flatulență.

Citește continuarea articolului AICI și află numele prețiosului condiment-medicament.

×