x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Păstura, pâinea albinei, întărește sistemul imunitar și elimină toxinele

Păstura, pâinea albinei, întărește sistemul imunitar și elimină toxinele

07 Dec 2017   •   18:28
Păstura, pâinea albinei, întărește sistemul imunitar și elimină toxinele

Păstura este un polen modificat biochimic de catre albine chiar in interiorul stupului, pe parcursul mai multor luni de zile. In cadrul proceselor naturale care au loc in stup, ia nastere un produs cu adevarat miraculos, bogat in vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, enzime si factori antibiotici, alaturi de multe alte substante esentiale pentru organism.

Asadar, pastura este un produs unic, ce nu poate fi sintetizat in laborator, si care contine toate componentele esentiale vietii. Are o puternica actiune antioxidativa, antitoxica, antiinflamatorie si regeneratoare.

Acest produs apicol are capacitatea de a regenera ficatul, de a stimula sistemul imunitar, dar si de a elima toxinele, asigurand astfel o detoxifiere profunda. Tot el stimuleaza secretiile biliare, regleaza activitatea intestinala, stimuleaza digestia si functia colonului. De asemenea, pastura intareste sistemul cardiovascular, ajuta la formarea celulelor sanguine albe si rosii, normalizeaza colesterolul si trigliceridele, sustine si stimuleaza activitatea cerebrala, memoria si capacitatea de concentrare. 

Pe de alta parte, combate ametelile si starile de oboseala, reduce efectele nocive ale stresului si reda organismului starea de vitalitate. Prin urmare, pastura este indicata in alimentatia copiilor, a celor slabiti si lipsiti de energie, in cazul bolilor cronice sau in cazul convalescentei. In plus, ofera stralucire tenului, hraneste pielea si poate fi folosita si in cosmetica, sub forma de masca.

Compoziţia chimică a păsturii este următoarea: 35% carbohidraţi (glucide: glucoză, zaharoză, dextrine, celuloză), 1-6% lipide (lecitină, acizi graşi) şi caretonoizi (200-875 mg/kg provitamina A), 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C. Acest medicament minunat mai conţine şi enzime, aminoacizi (histidină, triptofan, metionină, fenilalanină, valină, cistină, arginină, acid glutamic), antibiotic, hormoni naturali, minerale şi oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, stronţiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu, fier. Drept urmare, păstura este o uzină de substanţe benefice, greu de egalat de oricare alt produs al stupului şi chiar al naturii.

Sursa: sanatate.bzi.ro

×