x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 obiceiuri ale oamenilor productivi

5 obiceiuri ale oamenilor productivi

17 Noi 2015   •   20:48
5 obiceiuri ale oamenilor productivi

Nu ai dus la bun sfârșit nimic azi? Simți că nu îți poți învinge lenea? Ar trebui să citești rândurile de mai jos!

Sunt persoane care se trezesc la prima ora a dimineții fără a amâna alarma, își fac un plan și bifează toate punctele de pe listă. Evident, te întrebi cum reușesc, dacă au super-puteri sau dacă ziua lor are mai mult de 24 de ore.

În niciun caz! Unicul lor atu este că știu să se organizeze. Potrivit prevention.com, adoptând următoarele cinci obiceiuri vei avea timp să faci tot ce ți-ai propus și vei avea timp să te relaxezi.

Iată care ar fi principiile oamenilor organizați:

1. Nu cred în dezordine
E adevărat, de-a lungul timpului a fost promovată ideea că dezordinea este o dovadă a creativității. Totuși, un birou dezorganizat te determină să fii mai puțin productiv. Când muncești într-un mediu curat și ordonat, te poți concentra mult mai ușor asupra sarcinilor care trebuie duse la bun sfârșit.

2. Planifică orice (chiar și timpul petrecut în familie)
Majoritatea ne trezim având în minte ce ar trebui să facem în ziua respectivă, dar oamenii cu adevărat productivi sunt cu un pas înainte. „Fac o listă pentru ziua respectivă, o revizuiesc și stabilesc prioritățile”, spune expertul. Când ai o agendă clară este mai dificil să pierzi timpul cu activități neimportante. În plus, psihologii ne sfătuiesc să nu ignorăm familia sau prietenii și să încercăm să distribuim timpul în mod egal.

3. Anticipează și duc la bun sfârșit
Dacă ai mâncat, spală tot atunci și farfuria, ne învață filosofia Zen. Profesorul Tim Pychyl de la Universitatea Carleton explică că este vorba de modalitatea în care ducem lucrurile la bun sfârșit și înlănțuim activitățile. Concentrându-ne pe acțiuni punctuale, va fi mai ușor să îndeplinim sarcini care par imposibile.

4. Nu își verifică email-ul la fel de des (ca tine)
Îți verifici inbox-ul ori de câte ori ai ocazia în timpul zilei? Acțiunea ar putea avea un efect negativ asupra productivității. După câte se pare, cei mai activi (și productivi) oameni își verifică email-ul doar de două sau de trei ori pe zi. Nu poți duce la bun sfârșit o acțiune tocmai din cauza faptului că întotdeauna intervine ceva care ți se pare urgent.

5. Nu uită de propria persoană
Nu poți funcționa la capacitate maximă dacă nu ai o stare de sănătate optimă: „Cele mai importante resurse de care dispuneți sunt corpul și mintea”, susține o specialistă. Dormind suficient și făcând mișcare vei deveni mai creativ, mai energic, prin urmare mai productiv. În cazul în care nu te odihnești suficient în timpul nopții, poți compensa cu un pui de somn în timpul zilei. 

×