x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 6 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a pierde din greutate după 40 de ani

6 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a pierde din greutate după 40 de ani

09 Iun 2017   •   17:03
6 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a pierde din greutate după 40 de ani
Sursa foto: Comstock/Getty Images/Comstock Images

Odată cu vârsta vin o mulţime de lucruri: înţelepciunea, empatia, cunoaşterea de sine şi, nu atât de îmbucurător,  o foarte mare posibilitate de a apărea şi cu numere mai mari la pantaloni.

Metabolismul încetineşte, ceea ce înseamnă că poţi pierde cu 300 de calorii mai puţine pe zi decât la 20 de ani. Iată 6 trucuri, întocmite de Prevention, prin care poţi pierde în greutate chiar şi cu un metabolism încetinit:

1. Aminteste-ţi regulile de aur ale pierderii în greutate

Trebuie să mănânci mai puţin, chiar dacă e vorba de pui la grătar şi broccoli. Ar trebui să-ţi proprui să pierzi între unu şi două kilograme pe săptămână, pentru a putea concretiza nişte obiceiuri sănătoase de alimentaţie. Fă tot posibilul să nu sari peste principalele mese ale zilei.

2. Regândeşte-ţi nutrienţii

Încearcă să mănânci cât mai multe fructe şi legume, puţine proteine, carbohidraţi complecsi şi grăsimi sănătoase.

3.Mănâncă mai puţine calorii la o masă, însă mănâncă mai des

Împarte-ţi o masa în trei mese moderate şi în una sau două gustări, pentru a-ţi menţine zahărul din sânge la un nivel normal. Astfel, nu va mai apărea senzaţia de foame.

4.Alege cu grijă cu ce te răsfeţi

Nu te poţi aştepta să mănânci burgeri şi ciocolată şi să pierzi în greutate, aşa cum se întâmpla la 20 de ani. Însă încă poţi mânca ce îţi face plăcere, dacă păstrezi asta pentru ocazii speciale.

5. Fă mai multă mişcare

Nu poţi slăbi doar prin dietă, de aceea sportul trebuie să fie prezent într-o mare măsură. Poţi începe prin cele 30 de minute recomandate.

6.Încearcă să te cunoşti mai bine şi fii cinstită cu tine

Dacă ai peste 40 de ani nu înseamnă neapărat că trebuie să renunţi la mâncarea ta preferată, doar dacă eşti conştientă de faptul că acea mâncare stă în calea corpului la care visezi. Fii onestă în ceea ce priveşte alegerile pe care tinzi să le faci şi îţi va fi mai uşor să renunţi la tot ce e nesănătos.

 

×