x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Binefacerile din grădină

Binefacerile din grădină

26 Apr 2017   •   11:55
 Binefacerile din grădină

Cine nu visează să fie mereu tânără și frumoasă? Acum e mult mai simplu să-ți faci singură produsele de înfrumusețare cu plante din gradină: ieftin, fără chimicale și tehnologie avansată. Cele mai bune ingrediente cresc chiar în fața ușii tale: flori, frunze, fructe și legume. Mai ai nevoie în plus doar de puțin ulei, brânză de vaci, argilă sau sare, scrie ziarulring.ro.

Care sunt substanțele active?
În primul rând uleiurile eterice, care miros plăcut și, în plus, stimulează, însuflețesc, relaxează organismul și vindecă pielea. Este vorba de taninuri cu efect astringent și antiinflamator, care acționează ca o mucoasă ce învelește și vindecă pielea, ca o manta protectoare. Alte substanțe active sunt saponina, sulful și glicosidele. Ele purifică și au și unefect antiseptic.

Cum le prepar?
Cel mai bine este, firește, să folosești plante aromatice și flori proaspete, dar asta se poate face doar câteva săptămâni pe an. Însă plantele se pot și usca: fie se atârnă în buchețele, cu capul în jos, fie se așază lejer pe suporturi de uscat, ca în fotografia din dreapta sus. Rezervele se păstrează la întuneric și se separă abia înainte de folosire, pentru a nu se pierde substanțele active. 5 linguri de flori de levănțică, 500 g sare de la Marea Moartă și 25 de picături de ulei de levănțică dau naștere unei minunate sări de baie.

×
Subiecte în articol: grădina binefaceri uleiuri eterice