x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Incredibil ce se întâmplă dacă MĂNÂNCI PE STOMACUL GOL acest aliment! 6 BENEFICII ULUITOARE pentru SĂNĂTATE

Incredibil ce se întâmplă dacă MĂNÂNCI PE STOMACUL GOL acest aliment! 6 BENEFICII ULUITOARE pentru SĂNĂTATE

11 Iul 2015   •   12:27
Incredibil ce se întâmplă dacă MĂNÂNCI PE STOMACUL GOL acest aliment! 6 BENEFICII ULUITOARE pentru SĂNĂTATE

Ai auzit de multe ori despre beneficiile surprinzătoare ale unui aliment ori ale altuia, mâncat/băut pe stomacul gol. Cel mai des exemplu rămâne cel al paharului de apă (caldă sau la temperatura camerei) băut dis-de-dimineață, înainte de orice altceva. Dar ai fost asigurat că efecte miraculoase au și sucul de lămâie băut pe stomacul gol sau un măr mâncat... pe nemâncate.

Vă propun astăzi să aflăm care sunt efectele miraculoase ale unui alt aliment, foarte îndrăgit de toți românii.

Atunci când este 100% natural, are numeroase beneficii asupra organismului, mai ales când este consumat pe stomacul gol. Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce consumi acest ingredient natural înainte de a mânca orice altceva.

 
1) Îți activează sistemul digestiv
 
Dacă mănânci puțin din acest aliment, dimineața, pe stomacul gol, și apoi bei un pahar cu apă călduță, corpul intensifică arderile și contribuie la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp, combătând în mod eficient constipația.
 
 
Mierea are în compoziţia sa numeroase principii active binefăcătoare pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului. Graţie acestor calităţi, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plăgilor infectate. Mierea de albine este valoroasă prin vitaminele provenite din polenul si nectarul plantelor, însă conţinutul său în aceste substanţe variază în funcţie de plantele din care a fost făcută mierea. Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.
 
Prin proprietăţile sale dezinfectante, tonice si revigorante, mierea constituie un aliat de nădejde în sezonul rece.
Ca remediu împotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar si cea de salcâm. Atât pentru potenţarea acţiunii terapeutice, împotriva răcelii, gripei si a simptomelor acestora, cât si pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosită la îndulcirea ceaiurilor.
• Ceai pentru tuse - flori de tei + flori de nalbă + fenicul + isop + cimbru de cultură + trei-fraţi-pătaţi. Principiile active din cimbrisor si din trei-fraţi-pătaţi calmează tusea. Isopul acţionează ca antiseptic pulmonar. Florile de tei si de nalbă au acţiune emolientă. Uleiul volatil din fenicul are acţiune antispastică, sedativă, carminativă, expectorantă.
 

×
Subiecte în articol: miere