x close

Top 10 cele mai sănătoase alimente

0
Autor: Magda Bucur 09 Ian 2016 - 16:57
Top 10 cele mai sănătoase alimente Jupiterimages/Getty Images/Pixland Woman holding mixing bowl
Vezi galeria foto


Jurnaliștii de la The Medical News Today au alcătuit o listă a alimentelor care sunt și gustoase și te ajută să îți păstrezi sănătatea. Iată care sunte acestea.

Merele. Sunt o excelentă sursă de antioxidanți, care luptă cu radicalii liberi, răspunzători de îmbătrânire și de apariția mai multor boli. Multe studii spun despre măr că este „fructul miraculous” care prelungește viața. Cercetătorii de la Universitatea din Florida au descoperit că femeile care au început să mănânce mere în fiecare zi au înregistrat o scădere cu 23 de procente a colesterolului rău din sânge și o creștere cu 4% a celui bun, după numai 6 luni.

Migdalele. Sunt bogate în nutrienți, printre care magneziu, vitamin E, calciu, fibre și riboflavin. Ajută la menținerea unui nivel ridicat de colesterol bun în sânge, datorită acizilor grași nesaturați pe care îi conțin.

Broccoli. Este bogat în fibre, calciu, potasiu și fitonutrienți, care reduc riscul apariției bolilor d e i n i m ă , a diabetului sau a unor tipuri de cancer. Conține, de asemenea, vitamina C și beta-caroten, care e un antioxidant. 100 de grame de broccoli pot aduce 150% din doza zilnică recomandată de vitamina C, eficientă în cazul răcelilor. Atenție, însă! Dacă este prea mult gătit, multe din aceste beneficii dispar.

Afinele. Sunt bogate în fibre, antioxidanți și fitonutrienți. Unele studii au legat consumul de afine de scăderea riscului de obezitate.

Pește gras. Somon, păstrăv, hering, sardine sau macrou, aceste tipuri de pește au mult ulei în țesuturi, fiind astfel bogate în Omega 3, despre care studiile arată că ajută inima și sistemul nervos. De asemenea, uleiul de pește este recomandat în bolile inflamatorii, precum artrita.

Verdețurile. Varza, spanacul, salata și toate frunzele verzi sunt benefice pentru sănătate. Spanacul, de exemplu, este foarte bogat în antioxidanți, mai ales când este crud, preparat la aburi, sau fiert foarte puțin. Este o sursă de vitaminele A, B6, C, E și K, dar și de seleniu, zinc, fosfor, cupru, acid folic, potasiu, calciu, magneziu și fier.

Cartofii dulci. Chiar dacă la noi nu sunt încă foarte populari, cartofii dulci sunt bogați în fibre, beta-caroten, carbohidrați complecși, vitamina C și vitamina B.

Germenii de grâu. Conțin mulți nutrienți vitali, precum vitamina E, acid folic, zinc, magneziu , fosfor și acizi grași esențiali. De asemenea, sunt o sursă importantă de fibre.

Avocado. Multă lume se ferește de acest fruct din cauza conținutului ridicat de grăsimi, în mod greșit. Este adevărat că aproximativ 75% din caloriile din avocado vin din grăsimi, însă este vorba despre grăsimi monosaturate (grăsimi bune). Sunt bogate în vitamina B, K și E și au un conținut mare de fibre solubile și insolubile. Studiile au arătat că un consum regulat de avocado reduce nivelul de colesterol din sânge. Alte studii, aflate încă la început, leagă nutrienții din avocado de oprierea evoluției cancerului oral.

Fulgii de ovăz. Există studii care spun că dacă mănânci un bol cu fulgi de ovăz în fiecare zi, scade nivelul colesterolului din sânge, mai ales dacă era foarte ridicat. Sunt bogați în carbohidrați complecși, fibre solubile, care încetinesc digestia și mențin nivelul glucozei din sânge. De asemenea, sunt foarte bogați în vitamina B, acizi grași omega 3 și potasiu.
 

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



 
Afisari: 4203


Mai multe titluri din categorie

Mari greseli pe care le faci cu sanatatea ta, in fiecare zi!

Mari greseli pe care le faci cu sanatatea ta, in fiecare zi!
Unele obiceiuri pe care le facei nu naturalete in fiecare zi iti afecteaza grav sanatatea. Din aceasta cauza, corpul tau are de suferit, iar efectele pot fi uneori ireversibile, scrie ziarulring.ro. Spalatul pe...

Sfaturi pentru frumusețe. Laptele, un miracol pentru pielea ta. Rețeta pentru MASCA DE FAȚĂ cu LAPTE

Sfaturi pentru frumusețe. Laptele, un miracol pentru pielea ta. Rețeta pentru MASCA DE FAȚĂ cu LAPTE
Îl consumăm cu mare plăcere încă de când venim pe lume! În primii ani de viață în cantități însemnate, iar apoi și sub diferite combinații în funcție de...

Mersul în pas vioi menajează coloana

Mersul în pas vioi menajează coloana
Nu a fost inspirată renunţarea la şipca de sub birouri, acea scândurică unde se ţineau picioarele. Medicina a demonstrat că e recomandabil ca omul să ridice un picior pe un scăunel, pe o lădiţă,...

Ce beneficii au semințele de dovleac asupra organismului uman

Ce beneficii au semințele de dovleac asupra organismului uman
Infecțiile urinare sunt anunțate de dureri și usturimi pe care tratamentele naturiste le pot înlătura. Printre acestea se numără și decoctul de semințe de dovleac care îndepărtează inflamațiile, sc...

De ce trebuie să înlocuiești zahărul cu mierea de albine

De ce trebuie să înlocuiești zahărul cu mierea de albine
Nutriţioniştii ne recomandă să înlocuim zahărul (despre care s-a dovedit că este cancerigen şi că duce la obezitate) cu mierea. Pe lângă apă biologică şi zaharuri (fructoză, glucoză, maltoză,...

Condimentul-minune care te ajută să slăbești

Condimentul-minune care te ajută să slăbești
În urma unor cercetări făcute recent, s-a descoperit că pudra de chimen te poate ajuta să slăbești fără să depui eforturi prea mari. Trebuie doar să o introduci în alimentația ta. Are un gust...

Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat

 Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat
În urma unui studiu, ce a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, s-a demonstrat că vinul roșu conține un compus care arde grăsimile depozitate în ficat. De aceea, este recomandat să...

Care sunt cele mai bune uleiuri de gătit

Care sunt cele mai bune uleiuri de gătit
Majoritatea gospodinelor din România folosesc în bucătărie uleiul de floarea-soarelui, însă este bine de văzut cât este de sănătos, dar şi dacă există variante mai bune, scrie...

Greșeli pe care le faci atunci când consumi struguri

Greșeli pe care le faci atunci când consumi struguri
Unul dintre cele mai importante motive pentru care adorăm toamna? Este sezonul livezilor îmbelşugate, cu fructe parfumate şi gustoase! Dintre sortimentele noastre preferate, strugurii se numără printre cele ma...

Dieta cu conopidă. Cum pierzi rapid din kilograme

Dieta cu conopidă. Cum pierzi rapid din kilograme
Aparent o legumă obișnuită, cu multe vitamine și minerale, conopida are și efect de subțiere a siluetei, lucru observat de nutriționiști. Aceștia au conceput o dietă sănătoasă pe bază de conopidă, care te...

Doctorii recomandă persoanelor care au trecut de 40 de ani să nu mai ia Ibuprofen

Doctorii recomandă persoanelor care au trecut de 40 de ani să nu mai ia Ibuprofen
Ibuprofenul este unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea durerilor de cap sau de spate. Chiar dacă pare că ne ajută să scăpăm de dureri foarte repede, efectele secundare sunt foarte...

Alimentele care trebuie consumate pentru a scăpa de crampele musculare

Alimentele care trebuie consumate pentru a scăpa de crampele musculare
Fie că se manifestă noaptea sau în timpul unui efort, crampele musculare sunt foarte dureroase şi neplăcute, mai ales când se repetă des. Dacă ai astfel de probleme, consumă alimente bogate în po...

Cum să slăbești cu apa cu scorțișoară

Cum să slăbești cu apa cu scorțișoară
Apa cu scorțișoară este cea mai bună și sănătoasă alegere pe care o poți lua atunci când vrei să scapi de kilogramele nedorite. Iar în combinație cu o dietă sănătoasă și activități fizice,...

Deficiența de fier: Tot ce trebuie să știi despre ea

 Deficiența de fier: Tot ce trebuie să știi despre ea
Fierul este produs în organism de proteina numită hemoglobină, care transportă oxigenul în tot corpul, de la celule la mușchi. Iar deficiența de fier este o afecțiune în care nivelul fierului din...

De ce trebuie să mănânci soia

De ce trebuie să mănânci soia
Soia poate fi un înlocuitor excelent pentru carnea roșie. Nutriționiștii susțin că are în compoziție 40% proteine, comparativ cu carnea, care are 15-20%,  precum și aminoacizi esenţiali...