x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Vinul şi ceaiul, remedii pentru gripă

Vinul şi ceaiul, remedii pentru gripă

12 Feb 2018   •   13:03
Vinul şi ceaiul,  remedii pentru gripă

Când suferi de gripă - gât uscat, febră, tuse şi nas înfundat – şi vrei să înceteze cât mai repede, rezolvarea clasică ţine de vitamina C şi multă odihnă, scrie The Independent.  Însă, potrivit cercetărilor, cel mai bun remediu se ascunde într-o cană cu vin sau într-o ceaşcă cu ceai.

Studiul, condus de cercetători de la Universitatea de Medicină Washington, a scos la iveală faptul că vinul roşu, ceaiul negru şi coacăzele pot ajuta flora intestinală să lupte împotriva infecţiilor şi să prevină o gripă severă.

Studiul a fost publicat în jurnalul Science, iar testele au fost făcute pe şoareci. Cercetătorii au explicat că flavonoidele găsite în aceste produse pot lucra cu microbiomul intestinal, pentru a creea un metabolism care să întărească răspunsul sistemului imunitar. Ca rezultat, simptomele gripei sunt ameliorate, iar durata gripei este micşorată.

Înainte să cumperi câteva sticle din vinul tău preferat, este important să notăm că studiile nu au fost efectuate pe oameni cu simptome ale gripei. Astfel, efectele benefice ale alimentelor care conţin flavonoide, precum vinul, ceaiul sau coacăzele sunt încă incerte.  

×
Subiecte în articol: gripă vin ceai remediu tratament