x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 23 Martie 2011 - pagina 3

Numar rezultate 115 articole

Să limităm IQ-ul prin Constituţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe 11 martie la Bruxelles că se analizează posibilitatea ca în proiectul legislativ privind revizuirea Constituţiei să se propună şi preve­derea unui deficit...

Peştele, delicatesă în Post

Pe lângă plăcerea de a-l mânca, peştele conţine şi grăsimi de care organismul are nevoie. Indiferent de modul de preparare, fie că este însoţit de sosuri rafinate, fie de un mujdei şi o...

De bază la salate, sosul şi legumele!

Nici că se poate o mai mare plăcere decât aceea de a pregăti salate. Asta, pentru gospodine. După părerea mea, salatele, pe lângă faptul că sunt uşor de preparat, sunt şi foarte...

Miez de post

Dacă până  la 25 martie, când este Buna Vestire (numită în popor Blagoveştenie), natura nu a dat prea multe semne că s-a trezit la viaţă, de acum înainte primăvara se instalează cu a...

Ce a învăţat Gaddafi de la occidentali

Desfăşurarea raidurilor aeriene asupra punctelor strategice ale forţelor libiene nu pare să-l fi descurajat pe Gaddafi în a-şi continua ofensiva împotriva civililor protestatari. Mişcările trupelor...

Zoli şi Sistem: consum de energie zero!

La 26 martie, ora 20:30, stingem lumina, cu motiv bine întemeiat. Este Ora Pământului! 50 de oraşe din România vor fi oficial în întuneric pentru o oră, alăturându-se campaniei...

Elizabeth Taylor: O viaţă în lumina reflectoarelor

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale secolului XX, diva strălucind pe marile ecrane în filme precum „Cleopatra”, „National Velvet”, sau „Cui...

Taine culinare

Pe Miguel Angel Gonzalez Cordova l-am cunoscut, în urmă cu ceva vreme, la concursul „Cartoful de aur”, competiţie organizată de Ambasada Peru la Bucureşti, el câştigând atunci Premiul...

Cartofii mult visaţi

Majoritatea preparatelor ce se pregătesc în perioada postului au la bază cartoful. Minţile multor iubitori ai cartofului au fiert şi vor fierbe la focul imaginaţiei. Ba pe unii îi bântuie şi...

Vinul – bucurie fără seamăn

Unul dintre cele mai importante evenimente de vinuri ale primăverii a avut loc în zilele de 11, 12 şi 13 martie la World Trade Plaza, din Bucureşti. Peste 30 de producători de vin, importatori, distribuitori...

Economia neagră depăşeşte 30 miliarde de euro

Bugetul pierde 30 de miliarde de euro din venituri ca urmare a economiei negre, a spus Raymond Breden, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Britanică. "O estimare profesionistă arată că 30 de miliarde de...

Cynara scolymus

Denumită în Antichitate şi hrana bogaţilor, de la anghinare se mănâncă în special receptacolul (miezul) florii, singur sau în salate, fiind considerat cel mai gustos element al plantei, dar...

Scrisoare către Iepuraş

Dragul meu Iepuraş (coconaş), trebuie să mă plâng şi eu cuiva! De când am aflat gustul ciocolatei fac toate ghiduşiile pentru ca părinţii mei să îmi dea şi mie acest desert cât mai des....

Gustul perfect?

Juan Amador, chef 3 stele Michelin, de or­igine spaniolă, care profesează în prezent în Germania, a ve­nit în România pentru a aduce cultura lui gastronomică pe care să o combine cu ce...

Pauză de cafea

Citind „Cărţile care ne-au făcut oameni”, un volum în care Dan C. Mihăilescu a adunat părerile câtorva scriitori, pictori, profesori, actori (printre care Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu,...

Meniuri cu timbru

Adriana Mihalcea, Ploieşti. Pentru a prepara gogoşile preferate aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 g brânză de vacă, 250 g făina, 200 g unt, 120 g zahăr pudră,  2 gălbenuşuri, 1 praf de...

România poate cultiva 3-4 milioane de hectare pentru biomasă

Ţara noastră ar putea folosi anual circa 3-4 milioane de hectare de teren neîntrebuinţat în agricultură pentru realizarea de culturi energetice, a declarat Jean Valvis, co-preşedinte al grupului pentru...

Primar de comună, reţinut pentru corupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de POPESCU PETRE, primarul comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, informează DNA....
Serviciul de email marketing furnizat de