x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la Iaşi: Sistemul de frânare al tramvaiului, funcţional

Anchetă la Iaşi: Sistemul de frânare al tramvaiului, funcţional

23 Mar 2011   •   10:38
Anchetă la Iaşi: Sistemul de frânare al tramvaiului, funcţional
Sursa foto: Cristinel C. Popa/Jurnalul National
157710-1.jpgTramvaiul care a ucis un om şi a rănit alţi trei la Iaşi funcţionează normal. Aceasta a fost concluzia specialiştilor după testele de marţi noapte, făcute pe traseu. Şi primele teste de marţi au arătat că frânele funcţionau foarte bine în momentul accidentului. Vatmanul a susţinut că a încercat să oprească, dar nu a putut. Anchetatorii nu exclud complet ipoteza unei defecţiuni tehnice, dar balanţa se înclină tot mai mult către o eroare umană.

Citeşte şi Tramvai deraiat la Iaşi: Un mort şi cinci răniţi - Atenţie, imagini şocante!

"Anchetatorii iau în calcul posibilitatea unei defecţiuni tehnice, motiv pentru care s-a instituit o echipă de specialişti care vor efectua o expertiză pentru a se constata dacă este vorba de o defecţiune tehnică. Cercetările continuă, iar la final dosarul va fi înaintat la parchet", a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Iaşi, citat de Antena3.

"Probele au fost făcute la 30 de kilometri la oră, la 40 de kilometri la la oră şi la 45 şi 55 de kilometri la oră. Eu sunt convins că frână a avut. Sigur a fost o greşeală umană. Exclud o defecţiune tehnică", a spus şeful Comisiei de Expertiză Tehnică, prof. univ. dr. Radu Gaiginschi, citat de realitatea.net

Între timp, doctorii încearcă să salveze vieţile răniţilor. Asistenta medicală prinsă sub tramvai a fost adusă cu un elicopter la Bucureşti. Mirela Drăguşanu are fractură de bazin şi mai multe fracturi la umăr.

La Iaşi, aproape 100 de colegi ai bărbatului care şi-a pierdut viaţa în cumplitul accident i-au adus un omagiu chiar la locul tragediei. Dănuţ Condurache a fost înaintat la gradul de subinspector, post mortem.

Alte trei persoane rănite sunt internate la spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, iar un bărbat care a suferit un traumatism cranio-cerebral se află la Spitalul de Neurochirugie. În acest moment, vatmanul este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

×