x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bosniacii sunt optimişti: "Îi bătem pe români! Suntem mai buni ca ei!"

Bosniacii sunt optimişti: "Îi bătem pe români! Suntem mai buni ca ei!"

23 Mar 2011   •   09:13
Bosniacii sunt optimişti: "Îi bătem pe români! Suntem mai buni ca ei!"

Selecţionata Bosniei continuă pregătirile în cantonamentul de la Sarajevo în perspectiva meciului cu România. Deşi sunt conştienţi de valoarea fotbaliştilor tricolori, bosniacii sunt convinşi că alcătuiesc o echipă superioară celei antrenată de Răzvan Lucescu şi nici nu concept să nu câştige sâmbătă.

Mijlocaşul lui Olympique Lyon, Miralem Pjanic, a declarat pentru cotidianul 24 Sata că Adrian Mutu este jucătorul-cheie al naţionalei României, însă bosniacul nu se teme de el. "Suntem pregătiţi, atmosfera e bună, suntem gata de importantul meci cu România. Toţi credem în victorie, dar România nu este un adversar facil. Jucătorul lor cheie este Adrian Mutu, dar mai au destui jucători de calitate. Sunt sigur însă că suntem o echipă mai bună decât ei”, a spus jucătorul lui Lyon.

La rândul lui, atacantul Edin Dzeko a afirmat că echipa Bosniei trebuie să învingă cu orice preţ. ”Nu sunt prea multe de spus. Jucăm acasă în faţa fanilor noştri şi ne trebuie victoria pentru a scoate România din cursă şi pentru a continua lupta de calificare. Totul depinde de noi, trebuie să facem totul pentru a ajunge la Euro”, a spus afirmat starul lui Manchester City, citat de cotidianul Dnevni Avaz.

Selecţionerul Bosniei, Safet Susic, a precizat că toţi jucătorii săi sunt apţi din punct de vedere medical. "Portarul Hasagic, care acuză nişte probleme la spate, urmează un program separat, iar joi va relua antrenamentele normale. Întâlnim un adversar de calitate, cu jucători care evoluează la echipe de club foarte bune. Ştiu că Bosnia nu a luat până acum puncte din meciurile cu România, dar e timpul să schimbăm istoria şi să celebrăm sâmbătă prima victorie. Nu îmi este teamă! Chiar dacă România are jucători de valoare, putem câştiga”, a spus Susic.

La primul antrenament de după reunire, Susic a folosit la echipa posibililor titulari următorii jucători de câmp: Sehic, Mujdza, Mravac, Spahic, Lulic, Rahimic, Pjanic, Misimovic, Ibisevic şi Dzeko.

România va întâlni Bosnia-Herţegovina sâmbătă, de la ora 20:15, la Zenica, iar în 29 martie va juca împotriva Luxemburgului, la Piatra Neamţ, de la ora 20:45, în Grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

×