Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 greșeli banale care te împiedică să slăbești

10 greșeli banale care te împiedică să slăbești

Te chinui să slăbești, ești atent(ă) la ce mănânci, eventual faci și ceva mișcare dar kilogramele se încăpățânează să se țină scai de tine. Soluția nu este să te înfometezi, presupunând, desigur, că ești o ființă rațională și nu te aștepți la minuni. După cum am mai spus, kilogramele alea nu s-au depus în 2 zile deci e aberant să te aștepți să le pierzi în 2 zile sau chiar mai repede.

Dacă nu vorbim despre o problemă de sănătate, și ar trebui să mergi la doctor ca să te lămurești dacă este așa și să te tratezi dacă este cazul, atunci, cel mai probabil, faci una dintre greșelile de mai jos:

1. Nu te hidratezi cât trebuie

Am început cu hidratarea pentru că este foarte importantă pentru organism fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Deci și procesele metabolice. Asta pe de o parte. În plus, deshidratarea duce la senzație de foame, adică vei confunda setea cu foamea. Ți se poate părea ciudat dar așa este. Pentru a fi sigur(ă), soluția este ca atunci când ți-e foame să bei niște apă apoi să aștepți măcar jumătate de oră. Dacă în continuare îți este foame, abia atunci mănânci.

Pe de altă parte, dacă bei apă vei mânca mai puțin, măcar și pentru că-ți ocupă spațiu în stomac. Deci numai avantaje.

2. Mănânci sănătos dar prea mult

Multe alimente sănătoase au aport caloric foarte mare. De exemplu toată gama de nuci. Sunt surse nemaipomenite de grăsimi sănătoase și trebuie neapărat să-i asigur organismului o cantitate suficientă de grăsimi dar sunt, în același timp, bombe calorice. 100 de grame de migdale sau de alune au aproape 700 de calorii!! La fel și avocado. Foarte sănătos dar un singur fruct are în jur de 200 de calorii.

Insist: este important să le mănânci dar măsura este cheia în toate.

3. Nu mănânci când și cum trebuie

Un regim alimentar organizat este, de asemenea, esențial atunci când vrei să slăbești. Chiar dacă ți se pare mult, trebuie să mănânci 3 mese principale și 2 gustări. Adică să mănânci porții mici și dese. În primul rând, asta te va ajuta să nu te îndopi și să nu mănânci mai mult decât ai nevoie. Mai ales la cină.

Micul dejun este obligatoriu și trebuie să fie cea mai consistentă masă a zilei. Cea mai mare greșeală este să-l sari. Din același motiv pentru care greșit este și să nu-ți alimentezi organismul atunci când are nevoie: de exemplu înainte de un antrenament. Explicația este simplă: dă-i corpului calorii atunci când are nevoie de ele, când are activitate. Atunci vei mânca și el le va consuma, le va folosi pentru dezvotarea masei musculare care consumă, la rândul ei, mai multe calorii. Altfel, dacă organismul nu are combustibil, la efort va arde… masă musculară nu grăsimi. Plus că va intra în regim de avarie și se va apuca să-și facă rezerve. Ai ghicit! Sub formă de grăsime.

Plus că un program de masă bine organizat, combinat cu o nutriție sănătoasă și ceva mișcare, va duce la intensificarea proceselor metabolice.

4. Nu mănânci suficiente fibre

Fibrele sunt cele care ajută tranzitul intestinal. O digestie lentă duce la formarea depozitelor de grăsimi. Orice problemă gen constipație sau diaree indică un dezechilibru metabolic și trebuie să te preocupe.

Deci ai nevoie de o dietă bogată în legume! Asta este prima regulă. Cerealele integrale sau năutul, de exemplu, sunt, de asemenea, foarte bune pentru stimularea digestiei.

5. Strici mâncărurile sănătoase

Bucătăria modernă este plină de obiceiuri nesănătoase. Cum ar fi toppingurile și dressingurile. Dacă, de exemplu, o salată o inunzi cu un dressing de brânză franțuzească sau maioneză, eventual îi mai adaugi și crutoane, ai obținut sute de calorii. S-a dus naibii ideea de sălățică ușoară și cu puține calorii.

De asemenea, 100 de grame de cartofi, de exemplu, copți sau fierți au în jur de 80 de calorii, prăjiți au 400! Cam asta este diferența.

6. Consumi alimente dietetice dar care sunt nesănătoase

Alimentele dietetice, și includ aici și băuturile sau înlocuitorii sintetici pentru zahăr, sunt una dintre cele mai mari capcane. În primul rând pentru că cele mai multe conțin mulți aditivi alimentari foarte nocivi și care duc, până la urmă, la creșterea în greutate, iar, pe de altă parte fiindcă, în majoritatea cazurilor, aceste produse nu țin de foame și ajungi, până la urmă, să mănânci mai mult.

Cât despre zahăr, am vorbit AICI despre efectele sale nocive, înlocuitorii sănătoși și de ce te îngrașă cei sintetici.

7. Nu iei în calcul băuturile

Băuturile au calorii deci trebuie să le iei în calcul ca pe orice alt aliment. Nu mai vorbim despre sucurile îmbuteliate care mai vin și cu tot felul de aditivi sintetici. Alcoolul, de asemenea, îngrașă. Un articol separat pe temă, despre fiecare tip de băutură în parte, cum și în ce cantitate poate fi consumată, găsiți AICI.

8. Nu faci suficientă mișcare

Mișcarea este foarte importantă. O dată pentru că arde calorii, apoi pentru că ajută la intensificarea proceselor metabolice. Depinde însă și câtă mișcare faci. E adevărat că oricâtă mișcare e bună decât deloc, dar o plimbare de 15 minute pe zi nu va face minuni, trebuie să fii conștient(ă) de asta.

Poți face mișcare și acasă, dacă nu-ți place să alergi. Ai AICI exemple de antrenamente de tip cardio deci care te ajută să slăbești.

9. Nu faci antrenamentele potrivite

Dacă faci mișcare, mai contează și ce fel de antrenamente faci. E adevărat că, pentru slăbit, ai nevoie de exerciții de tip cardio, adică alergare, bicicletă, sărit coarda, urcat scări etc, dar foarte importante sunt și exercițiile funcționale cu propria greutate, adăugarea de greutăți pentru a mări intensitatea sau antrenamentele de tip HIIT. Acestea vor stimula metabolismul și vor duce la creșterea masei musculare care, așa cum am mai spus de nenumărate ori, consumă mai mult.

Citește tot articolul pe andreeasava.ro

Subiecte în articol: cură de slăbire dieta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri