Jurnalul.ro Timp liber A cântat o melodie care îți merge la inimă, cel mai răvășit a fost Ștefan

A cântat o melodie care îți merge la inimă, cel mai răvășit a fost Ștefan

Delia, Horia Brenciu, Carla’s Dreams i tefan Bănică jr au avut parte de concureni aflai prima dată pe o scenă sau ”cunotine” mai vechi, în cea de-a aptea ediie X Factor”, iar toi s-au întrecut în numere memorabile.

Doi concureni cu o poveste impresionantă de viaă le-au furat inimile jurailor ”X Factor”. Jean i Andrada, din trupa ”Vis”, doi tineri crescui în centre de plasament încă din copilărie, au învăat să îi canalizeze toate emoiile în muzică. Indiferent de greutăile din viaa de zi cu zi, cei doi tineri se alină unul pe celălalt i, împreună, au înfiinat i o formaie.

Chiar dacă au luptat până acum pentru tot ceea ce au, cei doi tineri se plâng că prejudecăile celor din jur încă îi împiedică să îi trăiască viaa aa cum i-ar dori. Mi-e foarte greu să mă angajez pentru că oamenii se sperie de aspectul meu fizic. Mă trimit în spate, la măturat, la cărat de cutii. Vreau să mă vadă lumea aa cum sunt: că am o boală de piele, că am un defect, dar să mă îneleagă că sunt un om care luptă, nu se dă bătut”, a mărturisit Jean.

Juratul tefan Bănică jr a fost extrem de impresionat de povestea sa, dar i de reprezentania grupului format din Jean i Andrada. ”Când un copil abandonat vine să îi cânte despre mama i să nu aibă pic de repro i de gânduri negative, dramatismul e i mai mare”, a spus Bănică jr.

”Vieile lor în plasament trădează o luptă emoională foarte puternică i au venit aici pe scenă i au cântat piesa asta cu atâta dăruire”, a remarcat impresionat i Horia Brenciu, iar trupa Vis a plecat acasă cu 4 de DA.

Ana Nica Vacari, o tânără de 23 de ani din Chiinău, a început să cânte cam în acelai timp în care a învăat să i vorbească. Între timp, Ana a terminat un liceu de muzică, apoi s-a mutat în Rusia cu familia pentru ca ea să poată continua studiile la o Universitate de Arte. În acest demers îl are aproape i pe soul său, dei recunoate că viaa de familie nu este foarte uoară. ”E greu să fii soie la 23 de ani, nu prea tiu să gătesc, dar mă ajută i soul meu”, a recunoscut Ana. Adevăratul său talent însă a fost recunoscut de cei patru jurai la unison. ”Ai un talent foarte rar de a balansa puterea i sentibilitatea unui piese cu vocea”, a declarat Carla’s Dreams, iar colegii săi jurai au fost complet de acord. ”Ana a cântat o melodie care îi merge la inimă, nu ai cum să dai gre. Cel mai răvăit a fost tefan”, a spus i Delia.

Venit de zece ani tocmai din Filipine, Giulius Guttierez a reuit să învee câte ceva din limba română, destul cât să se îneleagă cu juraii ”X Factor”.

La vârsta de 34 de ani, Giulius Guttierez este deja un chef apreciat pentru mâncărurile sale, dar i pentru show-urile culinare pe care le pune în scenă pentru clienii săi. ”Iulică din Filipine”, cum se prezintă el pe ”numele românesc”, i-a încercat norocul Giulius Guttierez

”Îmi doresc foarte mult să cânt, dar nu am mai fost niciodată pe o scenă. Îmi doresc să simt acele emoii, să trăiesc tensiunea”, a mărturisit ”Iulică din Filipine”.

Iar dacă filipinezul a recunoscut că obinuiete să cânte de câte ori gătete, se pare că obiceiul ar avea o legătură chiar i cu meseria sa. ”Competiia e foarte strânsă. Bontea să tii că zice bine, i Florin Dumitrescu, ce să mai zic de Scărlătescu!”, l-a avertizat Horia Brenciu.

Din păcate, Giulius nu a avut succesul sperat la ”X Factor”, aa că va rămâne la meseria sa de bază. ”Pentru un chef câni cel mai bine”, l-a consolat Delia.

La doar 15 ani, o adolescentă din Oneti a cucerit juraii ”X Factor”, care s-au grăbit să facă o poză împreună i i-au luat deja i primul autograf. Costina Crăciun a păit temătoare pe scena ”X Factor”, în etapa audiiilor. ”Cel mai tare cred că mi-e teamă de Carla’s Dreams”, a mărturisit adolescenta de doar 15 ani din Oneti. Aceasta a vrut să cânte piesa "Sweet People", de la Alyosha, o alegere care s-a dovedit a fi câtigătoare, în sezonul trecut, pentru Olga Verbichi.

Succesul s-a repetat i pentru Costina, care a obinut cea mai frumoasă reacie tocmai de la juratul de care se temea cel mai mult. ”Faci o poză cu mine?”, a întrebat-o Carla’s Dreams la finalul prestaiei sale, convins că aceasta va deveni foarte cunoscută datorită talentului său.

De aceeai părere a fost i Horia Brenciu, care a vrut i el să aibă un suvenir de la o viitoare vedetă. ”A vrea foarte mult să îi iau primul autograf. Nu tiu dacă reprezintă pentru tine ceva acum, dar pentru mine va fi valoros mai târziu”, a spus acesta.

Înainte de a iei de pe scenă cu cele patru voturi ale jurailor, Costina a avut ocazia să o cunoască i pe Olga Verbichi, cea care a câtigat competiia ”X Factor” anul trecut. ” Cam aceeai înălime, aceeai constituie...”, le-a analizat Carla’s Dreams amuzat.

Tocmai din Spania a venit Toni Amboaje, un consultant IT care are deja un album lansat i premiat în Los Angeles. Toni a ales să cânte o melodie a lui Bryan Adams, artistul care, susine el, l-a inspirat încă de la vârsta de 12 ani să îi urmeze vocaia pentru muzică. Prestaia sa dinamică, i-a atras laudele i voturile jurailor, în rândul cărora a câtigat deja i admiratori. ”Eu a plăti bilet la concertul tău, eti un rockstar!”, a mărturisit Delia. Iar ca un adevărat star, după ce i-a primit voturile ce l-au trimis în etapa următoare, Toni le-a făcut cadou jura i câte un album de-al său.

Paul Milea, un tânăr de 31 de ani din Aiud, a venit la ”X Factor” cu atitudinea potrivită pentru a deveni vedetă. Pe lângă voce, acesta consideră că are toate atuurile: ”Am look, fac sală, arăt bine i a vrea să captez atenia publicului”. Paul a ales să cânte o melodie compusă de el pe pentru fosta sa iubită, care l-a părăsit de un an pentru altcineva. ”E cu altul, dar nu e fericită, încă se gândete la mine”, a povestit Paul nostalgic. Iar dacă piesa nu i-a prins pe cei patru jurai, povestea sa emoionantă l-a făcut pe tefan Bănică să îi schimbe votul în unul pozitiv. Chiar i aa, Paul nu a reuit să treacă de etapa audiiilor.

Voinea Florina i Maria Gogu, zisă i Sandra, sunt prietene i colege de trupă, iar împreună cântă la petreceri într-un restaurant din Târgovite. Convinsă că trebuie i merită să devină vedetă, Sandra a decis să se înscrie la ”X Factor” i a convins-o i pe Florina să meargă cu ea. Delia, Horia Brenciu, Carla’s Dreams i tefan Bănică jr au avut câteva recomandări pentru ele, însă ambele au primit voturile lor. ”Nu ai cântat greit, neapărat, e doar o tehnică puin prăfuită, de care nu mi-e dor”, i-a spus Delia Florinei, apoi a încurajat-o pe Sandra să îi găsească o identitate artistică. ”Dacă vrei să fii bombă sexy, asumă-i i fii până la capăt, nu la jumate!”, a încheiat Delia.

La doar 14 ani, Teodor Danci are atitudine de vedetă, dar i experiena unor concursuri precum ”Next Star”. ”Merg pe stradă i mă opresc fetele să îmi spună că le-a plăcut cum am cântat… i mie mi-a plăcut cum am cântat! Mama e casnică i e managerul meu – îmi răspunde la mesaje pe Facebook, îmi arată piese noi, îmi scoate versuri la imprimantă”, a povestit Teodor mândru de succesul său. Cei patru jurai au apreciat i ei prestaia sa, dar i experiena care i-a spus cuvântul. ”Ai cântat ca un instrumentist! Cei care au experiena unui instrument în spate aud puin diferit faă de ceilali, simi mai multe detalii i eti foarte tehnic”, i-a spus Delia.

Venit din Chiinău, via Londra, unde s-a angajat la un restaurant de 8 luni, Lilian Dobândă i-a vrăjit pe cei patru jurai cu o melodie compusă de el, o alegere care i-a adus aprecierea lui tefan Bănică jr. ”Mi-a plăcut că ai venit cu piesa ta, dei la ce voce ai puteai să alegi cu o melodie la modă”. Lilian, care cântă de mai muli ani, speră că, la un moment dat, va putea deveni un artist în toată puterea cuvântului. ”În timpul liber am încercat să îmi fac acasă un studio în care lucrez cu fratele meu. Cred că avem cu toii în viaă perioade în care ne temem că suntem prini în rutină i vrem mai mult”, a încheiat acesta.

Din păcate, nu la fel de apreciat a fost momentul Marilenei Boti, o actriă de 41 de ani din Mioveni. Dei ideea sa de a interpreta în stil hip-hop melodia ”Mon mec a moi” a Patriciei Kaas a fost apreciată, execuia nu a fost chiar cea mai bun. ”Apariia e deosebită, dar cred că nu tii ce vrei. Mi-a plăcut apariia ta, dar după ce ai cântat nu mi-a mai plăcut. Să nu te superi pe mine!”, i-a spus tefan Bănică jr.

O dovadă că i-a însuit critica juriului a fost reprezentaia unei tinere de 29 de ani din Chiinău, care a revenit după ce în sezonul ase nu a avut succes. Vera Turcanu a trecut de la melodia ”Radule” în 2016, la ”Radioactive”, de la Imagine Dragons în 2017. În ciuda faptului că Vera tocmai se recupera după o toxiintecie alimentară, juraii au apreciat din plin atitudinea i prestaia sa. ”N-a fost foră pe picioare, dar a fost în voce! Bravo!”, a lăudat-o Delia, iar Vera a trecut în etapa următoare cu patru voturi.

Spectacolul continuă vinerea viitoare, de la ora 21.15, pe Antena 1, când o ţară întreagă va căuta factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică, având ocazia să decidă alături de aceştia cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor.

Poveti i personaje captivante se vor perinda şi în acest an prin faa telespectatorilor, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoiona, toate vor da multă culoare spectacolului de la “X Factor”, în cel mai nou sezon al super show-ului de la Antena 1.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri