Nutriționiștii recomandă consumul de vinete în special pe perioada verii deoarece au un conținut ridicat de apă, în proporție de 93%, reușind să mențină organismul hidratat, oferindu-i vitaminele și mineralele necesare. În plus, sunt o mulțime de motive pentru care ar trebui să le incluzi în meniul tău. Iată câteva dintre acestea, scrie clicksanatate.ro.
Efect antioxidant
Vinetele au proprietăți antioxidante datorită conținutului acidului cafeic, acidului clorogenic și nasunină. Nasuina este un puternic antioxidant care s-a demonstrat că luptă cu succes împotriva radicalilor liberi. Studiile realizate pe animale au arătat ca nasuina protejează acizii grași din membranele celulare ale creierului.
Mențin sănătatea inimii
Deoarece ajută la micșorarea colesterolului rău, circulația sângelui se va îmbunătăți vizibil. Antioxidanții au rolul de a preveni stresul oxidativ la nivelul sistemului cardiovascular, reducând riscul apariției atacului de cord și al bolilor de inimă.