Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în Madagascar. Cine este noul președinte al țării

Alegeri în Madagascar. Cine este noul președinte al țării

de Redacția Jurnalul    |   

Înalta Curte Constituțională din Madagascar l-a declarat, vineri, pe președintele în exercițiu Andry Rajoelina câștigător al alegerilor de luna trecută, oferindu-i un al treilea mandat, scrie Reuters.

Rajoelina a obținut 58,96% din voturile exprimate, a declarat Curtea, după ce a respins diversele contestații depuse împotriva rezultatelor provizorii anunțate de organismul electoral.

„Andry Rajoelina este ales președinte al Republicii Madagascar și își preia funcțiile de îndată ce va depune jurământul”, a declarat Florent Rakotoarisoa, șeful Înaltei Curți Constituționale din Madagascar.

Printre contestațiile care au fost respinse se numără și cea a celui de-al doilea clasat, deputatul Siteny Randrianasoloniaiko, care a obținut 14,39% din voturi, potrivit instanței.

10 dintre cei 13 candidați au boicotat scrutinul, dar numele lor se aflau deja pe buletinul de vot, ceea ce le-a permis să împartă restul voturilor exprimate. Prezența la vot a fost de 46,35%, a precizat tribunalul.

Alegerile prezindențiale din Madagascar din 16 noiembrie au fost urmate de săptămâni de proteste, opoziția acuzându-l pe Rajoelina că a creat condiții electorale inechitabile.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri