Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - UPDATE - O galerie a minei Lupeni s-a prăbușit. Mai mulți mineri au rămas blocați în subteran

ALERTĂ - UPDATE - O galerie a minei Lupeni s-a prăbușit. Mai mulți mineri au rămas blocați în subteran

UPDATE: "Surparea a avut loc în Panoul 7C, sectorul 2. Au fost prinşi trei mineri care lucrau la mutarea unui abataj. Echipele de salvatori mineri desfăşoară activităţile necesare pentru salvarea victimelor" , a declarat preşedintele Sindicatului 'Muntele', Darius Câmpean. 

În zona din subteranul Minei Lupeni, unde s-a produs surparea, se aflau 14 mineri. Dintre aceştia, 11 au reuşit să iasă la suprafaţă, iar trei au rămas în subteran după ce abatajul s-a surpat, iar cărbunele căzut din tavan a blocat căile de acces. 

Surparea s-a produs într-un abataj cu banc subminat. 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara anchetează incidentul de la Mina Lupeni, însă nu se ştie, deocamdată, care au fost cauzele care au dus la producerea surpării. 

"Abatajul acela are o intrare şi o ieşire. Nu se ştie ce a cedat acolo. Probabil sunt stâlpii de susţinere", a explicat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate. 

Pentru moment, evenimentul este încadrat la categoria incidentelor periculoase. 

Mina Lupeni era prevăzută să fie închisă la sfârşitul acestui an.

ȘTIREA INIȚALĂ: Trei mineri au fost prinși sub pâmânt după ce o galerie a minei Lupeni s-a prăbușit. 

Pentru moment nu se știe nimic despre starea celor trei mineri, nici măcar dacă mai sunt în viață. 

"Din informațiile pe care le am în avatajul panou 97 C de la Mina Lupeni a avut loc o surpare, unde se pare că sunt prinși trei mineri. La momentul de față nu știu numele lor și situația, eu sunt la București. Sper din toată inima să fie în viață. În momentul de față s-a dat alarma, o să intre echipele de salvare," a declarat Darius Câmpeanu, lider sindical la mina Lupeni, relatează dcnews.ro.

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivel judeţean a fost activată Grupa operativă de suport tehnic şi că salvatorii mineri intervin la faţa locului.

Știre în curs de actualizare.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri