Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Amenzi URIAȘE la Sun Plaza pentru comercializarea de produse neconforme

Amenzi URIAȘE la Sun Plaza pentru comercializarea de produse neconforme

ANPC a amendat mai mulți operatori economici din centrul comercial Sun Plaza. Cuantumul total al sancțiunilor se ridică la 117.000 de lei. Patru comercianți au trebuit să-și suspende temporar activitatea. 

 

Mai multe echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au verificat 10 firme care își desfășoară activitatea în Sun Plaza, dintre care 8 de alimentație publică, administraţia mall-ului şi hipermarketul Cora.

Pe lângă amenzi au fost stabilite și măsuri complementare, respectiv: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a 540 kg produse alimentare în valoare de 14.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 6 unităţi; închiderea temporară a unităţii pentru cel mult 6 luni în 4 unităţi, printre care şi hipermarketul Cora.

Operatori economici controlaţi au fost: Cora, Administraţia Mall-ului, restaurantele Dristor Kebab, Uncle John, Rustic, Li Wu, Taksim, Imbiss Grill, Golden Woks şi Lebanese Food.

Problemele constatate: strat de praf gros pe elicele sistemului de răcire al congelatorului unde erau depozitate alimente; spaţii de depozitare improprii şi neigienizate, cu depuneri de rugină şi praf; vitrine frigorifice cu grad avansat de uzură, rugină, praf şi grăsime, vopsea exfoliate şi neigienizate; spaţii de depozitare şi agregate frigorifice a unor alimente fără date de identificare şi caracterizare; frigidere deteriorate şi neigienizate, cu rupturi şi strat de praf, cu chederele de la uşi deteriorate; ulei uzat pentru prăjire; necompletarea graficului pentru schimbul de ulei; decongelarea produselor la temperatura mediului ambiant; nerespectarea temperaturii de depozitare a preparatelor culinare calde, respectiv minimum +60 grade Celsius; lipsa informării referitoare la alergenii pe care îi pot conţine produsele alimentare; lipsa informării referitoare la produsele care provin din materii prime congelate; sosuri folosite la prepararea produselor neetichetate.

 

Subiecte în articol: sun plaza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri