Potrivit CNN, o echipă de cercetare condusă de Dr. Jeon Geun-hye de la Spitalul Cha din Gumi a studiat relația dintre consumul de alcool și demență în rândul a 4 milioane de coreeni cu vârsta de peste 40 de ani.
Cei care au băut mai puțin de 2 pahare au avut o rată de îmbolnăvire cu 17% mai mică. Persoanele care au băut trei sau mai multe pahare pe zi au avut șanse cu 8% mai mari de a dezvolta demență.
Atunci când băutorii înrăiți și-au redus nivelul de băutură la un nivel moderat în timp, riscul de a fi diagnosticați cu Alzheimer a fost redus cu 12%, iar riscul de demență cu 8%.
Echipa de cercetători a împărțit alcoolul în trei grupe: băutori ușori, dacă au mai puțin de 15 g pe zi, băutori moderați, dacă au între 15 și 30 g, și băutori înrăiți, dacă au mai mult de 30 g. Cei care au băut mai puțin de un pahar pe zi au avut un risc cu 21% mai redus de a face demență, iar cei care au băut mai puțin de două pahare pe zi au avut un risc cu 17% mai mic. Cei care au consumat 3 sau mai multe băuturi alcoolice pe zi au o șansă cu 8% mai mare de a dezvolta demență.
Dr. Richard Isaacson, neurolog la Institutul pentru Boli Neurodegenerative din Florida, a declarat: "Studiul a fost bine făcut și foarte puternic, cu 4 milioane de subiecți, dar trebuie să fim atenți să nu suprainterpretăm rezultatele".
Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), consumul excesiv de alcool poate fi un factor de risc fatal pentru apariția cancerului, iar în timp, consumul excesiv de alcool poate duce la probleme digestive, boli de inimă și de ficat, hipertensiune arterială , accident vascular cerebral și un sistem imunitar slăbit.
Echipa de cercetare și experții au declarat prin intermediul CNN: "Nu va fi eficient pentru persoanele care nu beau în timpul săptămânii și apoi, brusc, beau mai mult de 5 căni în weekend."", a spus el.
(sursa: Mediafax)